Megtörtént az alapkőletétel

Werther/Nordhausen, 2023.10.12
Megkezdődött az új Poppe + Potthoff Maschinenbau cégépület építése

A Poppe + Potthoff Maschinenbau GmbH alapítása 2007-ben történt a nemzetközileg tevékeny Poppe + Potthoff csoport részeként a türingiai Nordhausenben. A tesztelési technológia és a speciális gépgyártás szakértője mintegy 50 főt foglalkoztat. Piacvezetőként a legmodernebb próbapadokkal támogatja világszerte az ügyfeleket. A cég folyamatos növekedéséhez igazodva most megkezdődött egy új cégépület építése. A Poppe + Potthoff Maschinenbau körülbelül 10 millió eurót fektet be a cég új nordhauseni központjába. Az végső költözésre a tervek szerint 2024 végén kerül sor.

A Poppe + Potthoff Maschinenbau sok éves tapasztalattal rendelkezik a tesztelés és a nagynyomású technológiák, valamint a speciális gépgyártás területein. A hangsúly az elektromos járművek hűtőkör-alkatrészeinek tesztelésén, a H2-alkatrészek fejlesztésére szolgáló tesztelési rendszereken, valamint az ügyfelek speciális igényeihez egyedileg kialakított próbapadokon van, amelyeket különféle iparágakban, például az repülésben és az űrhajózásban is használnak. A vállalat a nagynyomású technológia specialistájaként támogatja a rugalmas alkatrészek fejlesztését és gyártását nyomásváltásos, repesztő vagy funkcionális próbapadokkal. Az elmúlt években a különösen fenntartható technológiák voltak azok, melyek fontos tényezőkké váltak a Poppe + Potthoff Maschinenbau számára. Az e-mobilitás komponenseinek vagy a hidrogénalkalmazásokhoz használt alkatrészek innovatív tesztállványai világszerte keresettek.

A Poppe + Potthoff Maschinenbau fiatal, magasan képzett csapata az elmúlt években folyamatosan bővült. Ennek a növekedésnek a jövőben is folytatódnia kell. A cég azt tervezi, hogy az új helyen megkétszerezi alkalmazottainak számát. „Próbapadjainkkal szeretnénk hozzájárulni a károsanyag-kibocsátásmentes mobilitáshoz és az iparhoz” – mondja Philip Claussen ügyvezető igazgató. „Az új cégépítés és cégünk növekedése lehetővé teszi, hogy ennek a követelménynek a jövőben is megfeleljünk.”

Get in contact:

+49 5203 9166 - 0