A fenntartható mobilitás lehetővé tétele

Werther, 15.06.2021
A Poppe + Potthoff egy kínai szakkiállításon bemutatta a zéró kibocsátási portfólióját

Az alternatív hajtási technológiák új esélyeket és kihívásokat jelentenek az energiaellátás és átvitel területein. A Poppe + Potthofff célja annak elérése, hogy a H2-ellátórendszerek és e-mobilitási kulcsfontosságú összetevők fejlesztési partnere és beszállítója legyen. Ügyfeleit így szeretné támogatni a CO2 célok elérésében. Markus Kerkhoff májusban mutatta be az alternatív technológiák vállalati portfólióját a 11. International China New Energy Vehicle Forum kiállításon, Sanghajban.

Az előadás központi témája az volt, hogy a Poppe + Potthoff az immáron 90 évet is meghaladó fluidkezelési szakismereteit hogyan vezeti át újabb és újabb területekre, mint például a zéró kibocsátási technológiák területére. Ezen a módon már 2013-ban elkészültek az első összetevők a hidrogénes alkalmazásokhoz, így elég korán megkezdték a kibocsátásmentes mobilitási és ipari alkalmazások támogatását. A Poppe + Potthoff folyamatosan bővíti portfólióját a H2 szakterületen, hogy az ügyfelek partnereként a követelményrendszerekhez igazítható H2 elosztórendszereket fejleszthessenek.

A hidrogénes alkalmazások mellett az e-mobilitás szintén fontos szerepet játszik új terméke fejlesztésében a P+P cégcsoportban. A fent említett előadás keretében Walter Henrich bemutatta a vállalat rotortengelyeit is. A P+P csoport tagja termékeivel rendkívül precíz összetevőket szállít e-mobilitási használatra. Ennek során központi szerepet kap a speedFORMING folyamata. Ez a folyamat a csőátalakításban elérhető változó falvastagságok mellett nem csak tisztán súlyoptimalizált könnyűszerkezetes megoldást kínál, hanem azt is lehetővé teszi, hogy részben különböző szilárdsági szinteket hozzanak létre. Ezen a módon az adott terhelési esetben való használathoz optimalizált alkatrészek generálhatók.

Az alternatív technológiai területeken végzett munkálatai során a Poppe + Potthoff vállalat nem csak a mobilitási szakirányokat tartotta szem előtt. Más iparágakban is jelentős eredményeket értek el. A termékek például az acéltermelésben is használhatók a kibocsátásmentes jövő elérése érdekében. Ennek során a P+P folyamatosan erősíti szakértelmét a saját termékkínálat továbbfejlesztése és a termelési költségek csökkentése érdekében.

Get in contact:

+49 5203 9166 - 0