Kivételes segítségnyújtások támogatása

Werther, 6. 10. 2022
A Poppe + Potthoff támogatja az ukrajnai segélyakciókat a munkaerőn belül

Valószínűleg csak kevesen tudtak volna elképzelni egy háborút Európa közepén a mai időkben – márpedig egy ilyen háború idén valósággá vált. Tekintettel az ukrajnai helyzetre, fontos, hogy a társadalom szolidaritást mutasson az érintettekkel, és lehetőségeikhez mérten segítse őket. A wertheri Poppe + Potthoff céget is megérintette a háború, és szeretne segíteni. Különösen a vállalatcsoporton belüli különböző helyszíneken dolgozó alkalmazottak önkéntes elkötelezettségei tettek mély benyomást. Emiatt a Poppe + Potthoff pénzbeli és tárgyi adományokkal támogatja ezt a rendkívüli elkötelezettséget.

Ilyen elkötelezettségre példa Klaus Schiz családja, aki a wertheri Poppe + Potthoff Precision Steel Tubes GmbH-nál dolgozik. Az ukrajnai származású Schiz család több mint 100 menekültcsaládot támogatott a háború kezdete óta. Ideiglenes szállással, segélyszállítmányokkal és más segítők elhelyezésével, vagy a hatóságoknak adott megbízásokkal a nyelvi akadályok leküzdésére. De a család még egy lépéssel tovább ment: Hosszú ideje önállóan szervez segélykonvojokat. Ily módon a rokonok és barátok sürgősen szükséges segélyszállítmányokat szállítanak közvetlenül Ukrajnába. Különféle higiéniai termékek, például mosószer vagy szappan, de a gyerekeknek szánt élelmiszerek, például tészta, liszt vagy csokoládé is szükségesek a helyszínen. „Nagyon gyakran kérnek tőlünk sót, ha ételről van szó” – mondja Klaus Schiz. “Ezért kezdtük korán más árukkal vagy konzervekkel együtt küldeni”.

Különös elkötelezettség tapasztalható a Poppe + Potthoff csoport más helyszínein dolgozó munkatársak körében is. Amikor Ukrajnában kitört a háború, Sikos Zsoltnak egyértelmű volt a magyarországi ajkai üzemben: Segíteni akart. Korábban már több adományozási és segélyakciót szervezett vészhelyzetben élők támogatására. Nem volt kérdéses, hogy kapcsolatba lépjen a háború áldozataival. Sikos Zsolt a háború kezdete óta segíti a háborús övezetek lakosságának ellátását azáltal, hogy maga szervezi segélykonvojokat a háborús területekre.

A Poppe + Potthoff nemzetközi cégcsoportként, partnerekkel a világ minden tájáról, úgy látja, hogy az ilyen helyzetekben felelősséget kell vállalni. Emiatt magától értetődő, hogy a cég támogatja a vállalati család tagjait egy ilyen elkötelezettségben. Éppen ezért a Poppe + Potthoff fejenként 10 000 eurós adománnyal járul hozzá alkalmazottai segélyezési munkálataihoz. Az a vágyunk, hogy ezzel a támogatással Ukrajnában még több embernek segíthessünk gyorsan és hatékonyan. A Schiz család esetében úgy döntöttek, hogy Poppe + Potthoff természetbeni adományokkal közvetlenül járul hozzá a segélyszállítmányokhoz. Az első szállítmányokat szeptemberben hozták az ukrán Harkov városába.

Get in contact:

+49 5203 9166 - 0