A hidrogénalkalmazások fejlesztésének ösztönzése

Werther, 13.02.2023
Markus Kerkhoff a Német Hidrogén- és Üzemanyagcellás Szövetség elnökségi beszélgetésén volt vendég egy interjúra

Hogyan fejlődik a hidrogénmobilitás 2030-ra, és mi szükséges a pozitív fejlődés elősegítéséhez? Markus Kerkhoff, a Poppe + Potthoff GmbH vezérigazgatója ezeket és más kérdéseket vitatta meg januárban a Német Hidrogén- és Üzemanyagcellás Szövetség elnökségi megbeszélésén. A Werner Diwaldnak adott interjújában Markus Kerkhoff azt is kifejtette, hogy a P+P moduláris hidrogénrendszerei milyen mértékben járulhatnak hozzá a klímabarát mobilitáshoz és az iparhoz.

A testületi beszélgetés egy havi rendszerességű, digitális rendezvény, amelyen az egyesület tagjai kérdéseket tesznek fel a hidrogénalkalmazásokkal kapcsolatos tudományos, politikai és gazdasági témákban. Az új év első kiadásában ez a szerep Poppe + Potthoffra hárult, amely több éve tagja az egyesületnek. A beszélgetés egyik fő témája a Poppe + Potthoff átalakulása volt a jövőbeli technológiák fejlesztő partnerévé – például a hidrogénalkalmazások vagy az elektromobilitás terén. Markus Kerkhoff elmagyarázta, hogy a Poppe + Potthoff több évvel ezelőtt tudatos és stratégiai döntést hozott, hogy rendszerreleváns komponenseket fejlesztenek ki hidrogénrendszerekhez. A cég azonban nyitott más technológiák felé is. A Poppe + Potthoff rendszermegoldásai például alkalmasak üzemanyagcellás és hidrogénhajtású motorokhoz egyaránt.

A hidrogénkomponensek fejlesztésében döntő tényező az egyes alkalmazások kihívásaira való összpontosítás. Ez az egyedi ügyféligények figyelembe vétele lehetővé teszi, hogy a termékekben egyedi műszaki jellemzőket építsenek be, és így bármilyen kihívásra testreszabott megoldásokat dolgozzanak ki. Annak érdekében, hogy ügyfelei fejlesztési partnerévé váljon, a Poppe + Potthoff jelentős összegeket fektetett be H2-es szakértelmének kiépítésébe. Markus Kerkhoff a beszélgetésben ezért tisztázta annak a kérdésnek a fontosságát, hogy mikor térülhetnek meg a politikusok ezek a beruházások. Ez a kérdés különösen fontos az innovatív német középvállalatok számára.

Amikor a hidrogénmobilitás 2030-ig tartó fejlesztéséről kérdezték, Markus Kerkhoff optimistán tekintett a jövőbe – ugyanakkor egyértelmű követeléseket fogalmazott meg: „A mobilitás nem működik infrastruktúra nélkül. Ez azt jelenti, hogy első lépésként infrastruktúrát kell létrehoznunk”. Ehhez a politika részéről ösztönző jellegű törvényhozás szükséges, mint például az LNG szektorban nemrégiben elfogadott törvények. A cél a végfelhasználó ösztönzése kell, hogy legyen a H2 infrastruktúra bővítésének felgyorsításával.

DWV Vorstands-Talk 01/2023 – Markus Kerkhoff, CEO von Poppe + Potthoff GmbH – YouTube

Get in contact:

+49 5203 9166 - 0