A Poppe + Potthoff TOP 100 kitüntetést kapott

Werther, 2023.02.16.
A családi vállalat júniusban nyeri el az innovációs teljesítményért járó kitüntetést

A Top 100 kitüntetés a compamedia által adott díj, amelyet különösen innovatív középvállalkozásoknak ítélnek oda. Idén a Poppe + Potthoff GmbH megkapta a sokak által hőn áhított pecsétet annak elismeréseként, hogy innovatív termékekkel és rendszerekkel törekszik a piac előmozdítására. Június 23-án Ranga Yogeshwar tudományos újságíró és a verseny mentora személyesen gratulál a díjnyertes cégeknek a sikerhez az augsburgi díjátadó ünnepségen.

A verseny tudományos kiválasztási eljáráson alapul. Prof. Dr. Nikolaus Franke innovációkutató, a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem munkatársa és csapata több mint 100 kritérium alapján vizsgálta a Poppe + Potthoff céget öt kategóriában: innovációt ösztönző felső vezetés, innovációs légkör, innovatív folyamatok és szervezet, külső orientáció/nyitott innováció és innovációs siker. A díj odaítélésénél különösen fontos volt, hogy egy cég innovációi csak a véletlen szüleményei, vagy szisztematikus tervezés eredményeként jöttek-e létre, ezért a jövőben megismételhetők.

Az 1928-ban csőhúzó cégként alapított Poppe + Potthoff csoport ma 1600 embert foglalkoztat világszerte, és a fémfeldolgozás széles skálájában szerzett szakértelmének eredményeként több mint 50 országban szolgálja ki ügyfelek széles körét. A precíziós acélcsövek, a common rail nyomócsövek és a dízel-befecskendező rendszerek vezetékei, valamint a precíziós alkatrészek és az ipari tengelykapcsolók területén meglévő hagyományos erősségei közül a vállalat hidrogénrendszereket és alapelemeket fejlesztett ki az elektromobilitáshoz, hogy hozzájáruljon a károsanyag-kibocsátásmentes jövőhöz. A fiatal vállalatokba történő célzott befektetésekkel a P+P olyan ökoszisztémát hoz létre, amellyel a csoport támogatja ügyfeleit a fenntarthatóság és a digitalizáció kihívásaiban. A hidrogén-rendszerek fejlesztési partnereként a Poppe + Potthoff holisztikus megközelítést alkalmaz a gáznak a tartályból az üzemanyagcellába vagy magához a hidrogénmotorhoz való eljuttatásában részt vevő összes kulcsfontosságú alkatrész tervezésére. A Poppe + Potthoff Maschinenbau által tervezett próbapadok a gyártási folyamatok és a minőségi szabványok folyamatos összehasonlítására szolgálnak. Ily módon a fejlesztési ciklusok hatékonyan lerövidülnek. A Poppe + Potthoff agilis módszerekkel és egymás iránti tisztelettel bánik a cégcsoporton belüli sokrétű kompetenciák ötvözésével. Ez olyan innovatív erőt hoz létre, amely lehetővé tette az olyan telephelyeken átívelő innovációkat, mint a PPH2 anyagcsoport vagy az új, quick’nCOOL rotortengely-koncepció. Ezen innovatív teljesítményekért a Poppe + Potthoff most elnyerte a TOP 100 kitüntetést.

Annak érdekében, hogy minden pályázónak azonos esélyei legyenek, a pecsétet három méretosztályban ítélik oda: 50-ig, 51-től 200-ig és több mint 200 főt foglalkoztató vállalatokra bontva a csoportokat. A TOP 100 jubileumi évében – a mostani forduló esetében immáron a 30. alkalommal kerül megrendezésre az innovációs verseny – különösen nagy volt az érdeklődés: 550 középvállalkozás jelentkezett, közülük 300 sikeres volt, és ma már a TOP 100 pecsétet viseli. Méretosztályonként legfeljebb 100 cég díjazható. Nem csoda, hogy a verseny a német középvállalkozásokat célozza meg: Németországban a kis- és középvállalatok adják az összes vállalat 99%-át.

„A TOP 100 arról szól, hogy mennyire fontos az innovációs cél a vállalatnál” – mondta Prof. Dr. Nikolaus Franke, a verseny tudományos igazgatója. „A rutinok, szokások dominálnak, vagy a cég képes-e megkérdőjelezni a meglévőt, kreatívan és újra gondolkodni, és sikeresen érvényesülni a piacon? Ezt a képességet több mint 100 tesztkritérium alapján elemezzük” – magyarázta Prof. Dr. Franke.

Get in contact:

+49 5203 9166 - 0