Vizsgálótechnika alternatív hajtásokhoz

2021. augusztus 1.

Az alternatív hajtástechnológiai összetevők biztonságának és minőségének biztosítása érdekében azokat szélsőséges körülmények között, részletesen kell tesztelni. A Poppe + Potthoff Maschinenbau cég a közegvezető összetevők szilárdsági ellenőrzéseihez való próbapadokkal speciálisan beállítható megoldásokat kínál az e-mobilitási és hidrogénes alkalmazásokhoz.

Elektromos és hibrid járművek esetén az olyan alkatrészeknek mint a hűtő- és fűtőrendszereknek, a tankolórendszereknek és más fluidköröknek rendkívüli terhelésváltakozásokat kell kiállniuk és ezzel egyidejűleg magas hatékonysággal is kell dolgozniuk. A nyomás- és hőmérsékletváltó próbapadok és a Poppe + Potthoff Maschinenbau más működésellenőrzési berendezései lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy termékeiket a legmagasabb igénybe vétel mellett teszteljék és a vizsgálatokat precíz módon értékeljék ki. Egy tipikus vizsgálat esetén az alkatrész (pl. szelepek, tömlők vagy más közegvezető összetevők) a próbapad vizsgálókamrájában kerül elhelyezésre. A működésellenőrzési berendezések klímaszekrényében az összetevők -40 °C és +160 °C közötti hőmérsékleti értékeken vizsgálhatók meg. Így váltakozó környezeti hőmérsékletek szimulálhatók a tulajdonképpeni nyomás-/szilárdságellenőrzések során. A nyomásváltozások szinusz- és trapézalakú formákban szabadon programozhatók pl. 0,2 és 5 Hz (vagy annál magasabb) vizsgálati frekvenciaértékek mellett. Így gyors és gazdaságok nyomásváltozási ellenőrzésekre nyílik lehetőség. Az anyagkombináció lehetséges gyenge pontjai – például egy hegesztési varrat körül – ezen a módon már a korai fejlesztési folyamatok során és a termelés minden szakaszában is felismerhetők és elháríthatók.

A Poppe + Potthoff Maschinenbau vizsgálóberendezései H2-alkalmazások esetében is használhatók a kutatás-fejlesztésben és összetevők validálásához sorozatgyártások esetében. A portfólió a nyomásváltakozási vizsgálóberendezések mellett tartalmaznak megoldásokat a hidrosztatikai szilárdság, a szakítónyomás-vizsgálat és a működésellenőrzés területeihez is. A próbapadok különböző összetevővizsgálati szerelvényekhez használhatók. Ezekre néhány példa: zárószelepek, záróalkatrészek tartályokhoz, rugalmas üzemanyagvezetékek, visszacsapószelepek, nyomásszabályozók, nyomáscsökkentők, nyomáshatároló szelepek, átfolyási szenzorok és a hidrogénszivárgást felismerő szenzorok.

Get in contact:

+49 5203 9166 - 0