A Poppe + Potthoff a német innovációs elit tagja

Werther, 2023.06.26.

Egy ünnepi esemény keretében, június 23-án Augsburgban, a 8. német kkv-csúcson díjazták a Top 100 innovációs verseny győzteseit. A compamedia a TOP 100-as pecsétet 1993 óta középvállalatoknak ítéli oda különleges innovációs erőkért és átlagon felüli innovációs sikerekért. A verseny tudományos kiválasztási folyamaton alapul, amelyben a Bécsi Közgazdasági és Üzleti Egyetem Prof. Dr. Nikolaus Franke innovációkutató által vezetett csapata több mint 100 szempont alapján értékeli a cégek pályázatait öt kategóriában: innovációt támogató felső vezetés, innovációs légkör, innovatív folyamatok és szervezet, külső orientáció/nyitott innováció és innovációs siker. A Poppe + Potthoff cégcsoport első részvételekor azonnal a 100 legjobb vállalat közé került. A cég először tavasszal kapta meg a jó hírt – ezt követően a P+P egy augsburgi díjátadó ünnepségen, arra illő környezetben vehette át a díjat, melyet a verseny mentora, Ranga Yogeshwar adott át.

A családi vállalat kitüntetése a fenntartható technológiák fejlesztési partnerévé való folyamatos átalakulás eredménye. Az innovációk és a hibák kezelésének aktív kultúrája, valamint az agilis innovációs módszertan révén a vállalat lehetővé teszi alkalmazottai számára, hogy saját ötleteiket és impulzusaikat generálják és azokat önállóan népszerűsítsék. Ezt a meghatározott folyamatok teszik lehetővé, valamint az, hogy a munkatársakat folyamatosan bevonják a vállalat stratégiai orientációjába. Ily módon aktívan előmozdítják a piaci technikai kihívások megértését és az ezek leküzdésére szolgáló innovatív gondolkodásmódot. A heti rendszerességgel megrendezett „Ötletmenedzsment” találkozókon a lehető legnagyobb átláthatóságot teremtik meg a vállalatcsoporton belüli technikai projektek előrehaladását illetően. Ennek eredményeként az alkalmazottak aktívan részt vesznek a folyamatban lévő fejlesztésekben, és lehetőséget kapnak arra, hogy maguk is bekapcsolódjanak ezekbe.

Ez a különleges innovációs kultúra és annak vállalaton belüli jelentősége meg tudta győzni a verseny szakértő zsűrijét. A szervező által készített értékelésben a Poppe + Potthoff a többi középvállalathoz képest érezhető különbségekről, valamint az új irányokba való gondolkodásról és az innovatív ötletek gyakorlati megvalósításának képességéről tett tanúbizonyságot. Ezt a képességet annak megértése teszi lehetővé, mely szerint az innovációk a holnap sikereit jelentik, a kapcsolódó akarat pedig a jövő aktív alakítását alapozza meg. A Poppe + Potthoff számára a díj egyrészt megerősítő visszaigazolást nyújt a megtett útra vonatkozóan és a cég ezt felszólításként is értékeli ezen úgy konzekvens folytatására.

Get in contact:

+49 5203 9166 - 0