Fenntarthatóság az iparban

Werther, 2022.05.01
A Poppe + Potthoff Präzisionsstahlrohre maga is részt vesz a csövek CO2 semleges gyártásában

A fenntarthatóság a gyártásban minden iparágban egyre fontosabb szerepet játszik. A Poppe + Potthoff saját termékeivel és környezetkímélő eljárásaival már hosszú idő óta próbál tenni az acélcsövek környezetkímélő gyártásáért. Ezen törekvéseket a cég most fokozza: A Wirtschaftsvereinigung Stahlrohre e.V. elindította a „CARBON REDUCED TUBES & PIPES – Úton a CO2-semleges acélcsövek felé“ elnevezésű kezdeményezését. Az egyesület tagjaként maga a Poppe + Potthoff Präzisionsstahlrohre GmbH vállalat is azt a célt követi, hogy a törvény által megkövetelt éghajlatsemlegességet 2045-ig elérje. Annak érdekében, hogy ezen törekvések valóban sikeresek legyenek, az egyesület többi tagjával együtt stratégiákat, elképzeléseket és konkrét lépéseket kell kidolgozni egyfelől azért, hogy az acéltermelés során a CO2 kibocsátás csökkenjen, másfelől pedig azért, hogy a jövőben CO2-semleges acélcsövek gyártására legyen lehetőség.

Az ismeretek átadása, a tapasztalatok cseréje és a közös eljárások miatt a kezdeményezésből adódó szinergiákat arra lehet használni, hogy az éghajlatsemlegesség a lehető leghamarabban elérhető legyen. A tagok egy önkéntes kötelezettségvállalási nyilatkozattal a közös célkitűzéseket fogalmaztak meg a CO2-semleges acélcsövekre vonatkozóan. Azt, hogy az egyes vállalatok hogyan haladnak az éghajlatsemlegesség útján, a jövőben éves helyzetjelentéseken keresztül ellenőrzik. Így növelhető a kötelezettség mértéke is.

A Poppe + Potthoff Präzisionsstahlrohre mellett a különböző acélcsőfajták más jelentős gyártói is képviselik magukat a kezdeményezésben. Találunk varratmentes, hideg és meleg eljárással készülő acélcsöveket, hegesztett acélből készült tekercseket, hideghúzású precíziós acélcsöveket és más termékeket is. A tagok a jövőben a „CARBON REDUCED TUBES & PIPES – Úton a CO2-semleges acélcsövek felé“ saját márkával igazolják magukat. Ezen márka jelöli majd, hogy az adott vállalat kötelezettséget vállalt arra, hogy saját üzemében törekszik az acélcsövek CO2-semleges gyártására.

A kezdeményezés első projektje jelenleg összeállítás alatt van a Product Carbon Footprints (Master-PCF) égisze alatt, mely különböző gyártási eljárásokat taglal. Ezen Master PCF-ekkel hotspot elemzések kerülnek elvégzésre annak érdekében, hogy felismerhetők legyenek a jelentős CO2-kibocsátási területek és ezekből levonják a következtetéseket arra vonatkozóan, hogy hol van potenciál a javításokra. A kezdeményezést szakmailag a Green Navigation GmbH is kíséri. A tanácsadó és szolgáltató vállalat specialitása klímastratégiák készítése és a carbon footrprintek kiszámítása.

Get in contact:

+49 5203 9166 - 0