A jövő alakítása

Wörth/Werther (Németország), 2020. augusztus 18.
A Poppe + Potthoff cégcsoport az autóipari tevékenységeket az Industrial Products szakterületében és egy új innovációs platformban csoportosítja

A P+P az ügyfelekkel együtt kívánja formálni a jövőt. Ehhez önálló üzleti terület kell képezni, melynek célja, hogy az új technológiai alkalmazások ötleteiből piacképes termékek készüljenek.

Az új területet, melynek neve Innovation + Strategy, Markus Kerkhoff vezeti, akit júniusban neveztek ki a P+P cégvezetésbe. Ő vezető a Division Automotive területet is a Powertrain Systems és a Precision Components üzleti egységekkel.

A 48 éves diplomás mérnök korábban egy nagy, nemzetközi tevékenységű autóipari beszállító németországi ügyleteit vezette. Itt szintén egy üzleti terület globális gépészeti részlegét vezette több mint 2500 mérnökkel és technikussal.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Markus Kerkhoff a csapatunk tagja lett,“ – mondta el a Poppe + Potthoff fő tagja, Dr. Christian Potthoff-Sewing. „Vezető képességeivel és innovációs beállítottságával bizonyára jelentősen segíti majd növekedésünket.”

Potthoff-Sewing a cégvezetés elnökeként a vállalatcsoportot és az Industrial Products üzleti területet vezeti. Társügyvezetője, Christoph Hentzen, a pénzügy és IT, valamint a Shared Services területekért felelős.

Az Industrial Products üzleti területéhez tartoznak a Profit Centerként vezetett R + W hajtóelemek, a precíziós acélcsövek, a gépészet, a Plaschka precíziós maróalkatrészek és az Artec korlátrendszerek üzleti egységei is.

Az átfogó funkciók, mint a pénzügy és a kontrolling, az IT, a HR és a beszerzés a Shared Service részleg alatt kerülnek összevonásra. Ezenfelül Centers of Excellence területek kerülnek kialakításra a telephelyeken átívelő együttműködések és az ismeretátadás optimalizálása érdekében.

„Új szervezeti struktúránkkal növeljük a piaci orientációt és üzleti egységeink rugalmasságát. Ezzel egyidejűleg intenzívebbé tesszük a csoport ügyfelekkel való együttműködését is, különösen az innovációs témák esetében” – mondta el Potthoff-Sewing.

Get in contact:

+49 5203 9166 - 0