Egy innovatív ötletekkel teli hétvége

Werther, 19.10.2021
A Hackathon Hinterland Hack Bielefeldben került megrendezésre

A Founders Foundation Hinterland Hack-Hackathon szeptemberben, Bielefeldben került megrendezésre. A verseny során számos iparág résztvevőinek nyílt alkalma arra, hogy műszaki vagy gazdasági kihívásokat oldjanak meg kisebb csoportokban és azok alapján új, digitális üzleti modelleket fejlesszenek ki.

Az idei évben a Poppe + Potthoff is lehetőséget kapott arra, hogy saját feladatot mutasson be a résztvevőknek. A feladat témája intelligens hidrogénelosztó rendszer fejlesztése volt, mely alkalmas lehet egy P+P üzleti modell megalapozására. Összesen két projektcsapat jelentkezett a P+P kihívására. Amikor ők vasárnap délután, a Solution Day-en bemutatták megoldásaikat a publikum számára, nehéz, kreatív munkával teli hétvége állt mögöttük, melynek során részben hajnali 2 óráig dolgoztak. A csapatok a munkálatok alatt azonban nem voltak teljesen magukra hagyva: A közös munka részét képezte több mentoring session is, melyeken a résztvevőknek válogatott mentorok adtak tanácsokat. A P+P kihívásával foglalkozó csapatot így például egy szenzorgyártó szakértő munkatársai is segítették. Ezen segítséggel az intelligens hidrogénelosztó rendszer szenzorikai kihívásait sikerült átbeszélni.

A rendezvény végén a Poppe + Potthoff a két projektcsapat egyikét a P+P Challenge „győzteseként” kiálthatta ki. Ez a csapat egy olyan üzleti modellt készített, mellyel a P+P az együttműködő partnerek H2 töltőállomásait és H2 vételi állomásokat tartalmazó térképeket hozhat létre. Ennek során a P+P intelligens hidrogénelosztó rendszer az útvonalak hatékonyabb tervezését teszi lehetővé. A P+P már most elkezdte a tárgyalásokat egyes partnerekkel ezen ötletek megvalósítására.

A Hinterland Hack – a vállalati kihívások sokat ígérő eredményei mellett – teljes siker volt a P+P számára. Számos személlyel sikerült kreatív ötleteket cserélni a legkülönbözőbb szakterületekről. Értékes kapcsolatokat teremtettünk és izgalmas kiindulópontokat találtunk innovatív ötletekhez. A P+P már most nagy örömmel várja a következő Hinterland Hack rendezvényt!

Get in contact:

+49 5203 9166 - 0