A Poppe + Potthoff csőüzembe fektet

Werther (Németország), 2020. május 14.
A rugalmasság különös erősségünk – mind a válság idején, mind fellendüléskor.

Az aktuális koronaválság a gazdaság számos elemét összezavarta. A globális szállítási láncok megszakadtak. A kereslet eltolódott, a tervezhetőség eltűnik. „Az új helyzet kezeléséhez acél idegekre van szükségünk. De aki megőrzi nyugalmát, az számos lehetőséget ismerhet fel, melyeket ki lehet aknázni“ – mondta el Dr. Christian Kronholz, a P+P Präzisionsstahlrohre wertheri telephelyvezetője.

Az ingadozó kereslethez hozzászoktunk. A legfontosabb ügyfélterületek, az autóipar és a gépészet, egymással szorosan összenőtt ágazatok. „Ennek során az ügyfélspecifikus megoldások készítése során precizitásra és minőségre ugyanúgy szükség van, mint a rugalmasságra. Ez gyakorlatilag a génjeinkben van, mióta Hermann Potthoff 1928-ban megalapította a vállalatot“ – mondta el Kronholz. Ezen erősségeket ezért tovább szeretnénk építeni.

A csőüzembe komoly befektetéseket hajtunk végre: Egy új hegyezőkalapáccsal a jövőben a csöveket az eddigieknél még nagyobb méretbeli változatossággal és több falvastagsággal tudjuk majd feldolgozni. Ezenfelül lecseréljük a műhelycsarnok hajóján belüli daruberendezéseket. A csövek szállítása így biztonságosabbá és folyamatosabbá válhat. A nyáriszünet végére így nagyobb rugalmassággal és produktivitással indíthatunk.

Az ipar 4.0 területén is egy új projektet indítottunk, melynek során a csőhúzási folyamatot részletesen tudjuk szimulálni. „Ezzel a csövek komplex belső és külső profilokkal rövidebb fejlesztési idő alatt alakíthatók ki“ – mondta el Dr. Kronholz. A kereslet ezen a területen komoly növekedést mutat. Ezt egy új nagy megrendelés is mutatja, melyet a P+P nemrégiben kapott meg. A szállítási szerződés 5 évre szól. Ez komoly reményekkel kecsegtet a jövőre vonatkozóan.

Get in contact:

+49 5203 9166 - 0