A munka világának megismerése

Werther, 30.03.2022
A koronavírus-járvány kezdete óta először ismét üzemlátogatások a Poppe + Potthoff Präzisionsstahlrohre GmbH cégnél

Azért, hogy ne csak az iskolapadban üljünk, hanem gyakorlati tapasztalatokat szerezve betekinthessünk egy helyi vállalat mindennapjaiba. Az üzemi látogatások kiváló lehetőséget kínálnak a fiatalok számára arra, hogy a munka világának lehetőségeiről tájékozódjanak. Ebből az okból a Peter August Böckstiegel általános iskola 8. osztályos diákjai meglátogatták a Poppe + Potthoff Präzisionsstahlrohre GmbH wertheri üzemét. Noha a tanulóknak még legalább két és fél évig tart az iskola, már most fontos, hogy feltehessék kérdéseiket a szakmai irányválasztással kapcsolatban. Ezen kérdések megválaszolásának segítésére az iskola pályaorientációs hetet szervezett a „Munka régen és ma“ címmel. Ennek keretében meglátogatták a nemzetközi tevékenységű vállalatcsoport központi üzemét.

A látogatás kezdetekor a tanulók betekintést nyerhettek a vállalat történetébe, a termékalkalmazások területeire és információt kaptak a P+P cégcsoport különböző képzési szakmáiról. A kötelező biztonsági betanítás után megkezdődhetett az üzemlátogatás. Ennek során a tanulóknak lehetőségük nyílt arra, hogy közelről ismerjék meg a csőfeldolgozás folyamatát. Végezetül közös reggeli szünetet tartottunk, melyet a kérdések megválaszolására használtunk ki. A tanulók nagyon nagy érdeklődéssel követték az eseményeket és mély benyomást tett bennük a látogatás: „Nem is tudtam, hogy a csöveket a motorsport védőketreceiben is felhasználják. Nagyon érdekesnek tartottam a különböző használati lehetőségeket és gyártási folyamatokat“ – mondta el Niklas. „A csőgyártás különböző folyamatait lenyűgözőnek tartottam“ – foglalta össze Maria. „Az üzemlátogatás nélkül fel sem figyeltem volna erre az ipari szakterületre. Ezért a látogatást mindenképpen fontosnak tartom.“

A Poppe + Potthoff cégcsoport székhelye és technológiai központja Wertherben van (Vesztfália). A cég 1600 munkatársat foglalkoztat és 50 országban aktív. A P+P cégcsoportot 1928-ban alapították. Ma 18 üzemmel és 9 országban lévő terjesztési telephellyel rendelkezik. A Poppe + Potthoff Präzisionsstahlrohre GmbH precíziós acélcsöveket készít kis rendelési méretekben ugyanúgy mint nagy tételben. A vállalatcsoport központi üzemében gyártott csöveket különböző alkalmazási területeken használják fel. Felsorolhatók itt a befecskendező vezetékek, az ipari láncok, a mérési és szabályozási technika, valamint a gép- és szerszámgyártás is. A precíziós acélcsövek gyártása során az ügyfelek specifikus igényei különösen fontos szerepet kapnak. A csőgyártás területén 90 év alatt szerzett szakértelem és legmagasabb standardoknak való megfelelés kombinálásával a Poppe + Potthoff Präzisionsstahlrohre GmbH abszolút mértékű precizitást és minőséget képes nyújtani.

Vállalatcsoportként a Poppe + Potthoff többek között common rail rendszereket és magasnyomású vezetékeket, precíziós acélcsöveket, sokoldalúan felhasználható precíziós összetevőket és tengelykapcsolókat, valamint egyedi gépeket és próbapadokat fejleszt. Ezzel az autóiparban, a haszongépjárművek területén, a tengerészeti és légiközlekedési alkalmazásokban, a szerszám- és gépgyártásban és számos más ipari ágazatban felmerülő speciális megoldások válnak elérhetővé. A hidrogénes rendszerek és elektromobilitási technológiák megoldásaira koncentrálva a vállalat jelentősen hozzájárul a fenntartható jövő megteremtéséhez is. A Poppe + Potthoff cégnél való képzéssel a fiatal embereknek lehetőségük nyílik arra, hogy egy innovatív családi vállalat részévé váljanak és részt vegyenek az ügyfelek problémáinak megoldásában.

A Poppe + Potthoff GmbH álláshirdetéseit online a következő oldalon érheti el:
Németország ǀ Poppe + Potthoff.

Get in contact:

+49 5203 9166 - 0