E-mobilitási próbapadok

A közegvezető összetevőknek, mint pl. hűtő és fűtőrendszereknek komoly terhelési változásokat kell kiállniuk egyidejű magas hatékonyságú munkavégzés mellett. Különösen igaz ez a hibrid és elektromos járművek esetében.

A terhelhetőség és energiahatékonyság saját fejlesztésű tesztelőszerelvényein vagy valós üzemben való tesztelése helyett a gyártók a Poppe + Potthoff Maschinenbau nyomás- és hőmérsékletváltozási próbapadjain, valamint működéstesztelő berendezésein elemezhetik termékeiket, precíz módon.

Bővebben a P+P-ről és az e-mobilitásról >

NYOMÁS- ÉS HŐMÉRSÉKLETVÁLTOZÁSI VIZSGÁLATOK

A Poppe + Potthoff Maschninenbau kompakt tesztelőpadjai az összetevőket -40 és +140°C közötti hőmérsékleteken vizsgálják (vizsgálófolyadék + környezeti hőmérséklet egy klímakamra használata mellett).

A hőmérséklet-, volumenáram-, és nyomásváltozások szinusz- és trapézformájú alaki megjelenésben, pl. 0,2 és 2 Hz közötti vizsgálófrekvencián szabadon programozhatók, gyors és gazdaságos vizsgálatot lehetővé téve.

Az anyagkombináció gyenge helyei – például egy hegesztési varrat körül – így gyakran már a fejlesztési stádiumban, korán felismerhetők, így a termelés alatt kijavíthatók és optimalizálhatók.

További információk a nyomásváltozási próbapadról

MŰKÖDÉSI TESZTEK AZ ENERGIAHATÉKONYSÁG MÉRÉSÉRE

Az elektromos járművekben az olyan készülékek, mint a hűtő- és fűtőegységek, szivattyúk és vezérlőszelepek lemeríthetik az akkumulátort, ami a jármű hatótávolságát negatívan befolyásolja.

A Poppe + Potthoff Maschinenbau működésvizsgálati próbapadjaival az elektromos készülékeket, – pl. egy nyomásterhelési vizsgálat után, – tesztelhetik energiafogyasztásra és teljesítményre vonatkozóan, változó körülmények között. Így mérhetők a hatékonyság változásai a jármű élettartama során.

Ennek során a vizsgált objektum kisfeszültségű (0-20 V DC/5A) vagy nagyfeszültségű (0-600 V DC/150 A) áramellátással csatlakoztatható. Így szimulálható az üzem a fedélzeti akkumulátoron és generátoron vagy a trakciós táron keresztül.

További információk a működési tesztekről

Bővebben ebben a témában >

Get in contact:

+49 5203 9166 - 0