Hidrogénhajtás

Hidrogén és hidrogén között is van különbség. Megkülönböztethetünk például különböző „színeket“. Van kék, zöld, szürke és türkiz. A hidrogén ezen különböző fajtái elsősorban az előállításukhoz szükséges eljárásban különböznek. A zöld hidrogén esetében például a vízmolekulát regeneratív gerjesztésű árammal bontjuk fel oxigénre és hidrogénre. Ennek során nem keletkezik további CO2. A hidrogén előállítása ezzel klímasemleges.

1. Üzemanyagcella

Egy üzemanyagcellás stack-en a hidrogént és az oxigént közvetlenül a környezeti levegőből nyerjük ki, így alakítható át rendkívül hatékony módon villamos energiává. Ez hajtja a jármű villanymotorját.

A hidrogén és oxigén kontrollált reakciója során az áram mellett csak hő és víz keletkezik. Lokálisan a jármű tehát kibocsátásmentes. Az akkumulátor köztes tárként is működik, így a villamos energia bármikor rendelkezésre áll.

2. Belső égésű motor

A hidrogén különösen nagyobb ráfordítás nélkül a dugattyús motorokban is fenntartható alternatívaként használható a benzin vagy dízel helyettesítésére.

Az elszívócsöves befecskendezés során a hidrogén levegővel keveredik, mielőtt az égési térbe jutna. Ez a keverék azután begyullad és mechanikai munkát kelt, mely járművet meghajtja.

Emellett a közvetlen befecskendezési eljárás is ismert, melynek során a hidrogén közvetlenül az égetési térbe kerül injektálásra, ahol begyújtásra kerül.

A H2 hajtás termékei

A Poppe + Potthoff hidrogénvezetékeket szállít tanúsított interfészekkel, alrendszerekkel a H2 befecskendezéséhez és más összetevőket is a hidrogénhajtásokhoz, akár 700 bar-ig terjedő üzemi nyomáshoz.

H2Vezetékek

A Poppe + Potthoff által fejlesztett és gyártott vezetékek tökéletesen alkalmasak a hidrogénes alkalmazási területekhez. A jobb biztonság érdekében a vezeték tanúsított interfésszel is szállítható. A fém formafejes kötések ismételt szerelést tesznek lehetővé.

H2-Rail

A P+P által fejlesztett H2 rail mind az elszívócsöves befecskendezés, mind a közvetlen befecskendezéses eljárás során használható. A rail az üzemben a hidrogént a hidrogént előkészíti az injektorok számára és elosztja azt azokon. Ehhez csökken a nyomás pulzációja.

A P+P ezenfelül raileket/elosztósorokoat is szállít, melyek a járművek tároló és elosztórendszereiben használhatók. Ennek során a hidrogén tankolása során az a railen keresztül kerül elosztásra a járműben.

Alkalmazások

A hidrogénhajtás előnyei különösen a haszongépjárműves alkalmazások esetén jelennek meg. A hidrogénhajtás azonban számos mobil és álló helyzetű alkalmazási területen is használható. A P+P rendszerreleváns összetevői mindkét esetben ellátják a rendkívül illékony hidrogén biztos és hatékony elvezetését a járművön belül.

További részletek H2 termékeinkről

Kapcsolat

Kapcsolatfelvétel

Köszönjük kapcsolatfelvételét! Ezt a lehető leggyorsabban feldolgozzuk.

Az üzenetét sajnos nem sikerült feldolgozni.

Az Ön kapcsolattartója

Poppe + Potthoff GmbH

Dammstraße 17
33824 Werther | Germany
Központ
Tel: +49 5203 9166 - 0
Fax: +49 5203 9166-100
E-mail: