Go To Section

Vizsgálati trendek

Werther/Nordhausen, 2016. május 19.

Vizsgálati trendek

Az "Automotive Testing Technology International" c. interjúban Frank Baudler, a Poppe + Potthoff Maschinenbau ügyvezető igazgatója mesélt a motorokban lévő műanyag és könnyűszerkezetes összetevők vizsgálatával szemben támasztott növekedő követelményekről

Melyek az aktuális trendek a hajtások fejlesztése területén?
Az égésnek egyre tisztábbnak és hatékonyabbnak kell lennie. Ez mindenek előtt a befecskendező rendszerben lévő nyomás növelésével érhető el, mely a használt összetevőkkel szemben támasztott követelmények növekedésével jár. Ezt már a dízelmotorok fejlesztése során is átéltük. Ez a trend napjainkban tovább erősödik a benzines vagy a bio üzemanyag-keverékeket használó motorok területein is.

Milyen kihívásokkal találják magukat szemben ennek során?
Ahol a nyomás – és ezzel a hő is – emelkedik, a járműfejlesztőknek a benzin és a bio üzemanyagok hatását is figyelembe kell venniük olyan összetevők és rendszerek területén, melyek fémből vagy műanyagból készültek. Biztosítaniuk kell, hogy a nyomásállóság és a hőmérsékleti stabilitás oszcilláló és folyamatos terhelés esetén is elegendő és hogy a gázszigeteltség több ezer használati ciklus után is biztosított. Úgy hisszük, hogy a műanyagok és könnyűszerkezetű összetevők tesztelésének szükségessége a jövőben növekedni fog. Az automatizált minőségellenőrzés is egyre inkább a figyelem központjába kerül az iparban.

Hogyan fejlődik tovább a P+P technológiája annak érdekében, hogy megfeleljenek ezen kihívásoknak?
A P+P széles választékot kínál a magas nyomású vizsgálati technológiában benzines és dízeles alkalmazások, valamint gázüzemű rendszerek és szivattyúk területén. Próbapadjaink például akár 6.000 bar impulzust is elérnek akár 30 Hz mellett. Az aktuális benzines befecskendező rendszer mindezt akár 2000 bar értékig ellenőrzi 2 Hz és 10 Hz közötti frekvencián.

A Poppe + Potthoff Maschinenbau a május 31. és június 2. között a németországi Stuttgartban megrendezésre kerülő Automotive Testing Expo Europe 2016 kiállításon az 1104-es standon lesz jelen. A magasnyomású technika szakértői ezenfelül az Automotive Testing Expo China(6048-as stand, 2016. szeptember 27-29.) kiállításon és Észak-Amerikában is részt vesznek (a 1101/1102 standon, az R + W Antriebstechnik céggel együtt, 2016. október 25-27.).

Ábra (jobbról balra): Frank Baudler, Chief Technology Officer a Poppe + Potthoff Maschinenbau GmbH cégnél, Nordhausenben (Németország) Johannes Montag, Head of Sales és Stefan Dreyer ügyvezető igazgató társaságában.