A Poppe + Potthoff Maschinenbau változó nyomású kompakt vizsgálópadja ellenőrzi a légkondicionáló alkotóelemeit -40 és +140 Celsius fok között.
Go To Section

Változó nyomású vizsgálópad légkondicionáló alkotóelemeihez

Nordhausen, 2017. november

Fűtő- és hűtőrendszerekhez hatékony hosszútávú vizsgálata

A gépjárműben – legyen az elektromos, vagy robbanómotoros meghajtású - a hőmérséklet kezeléséhez nélkülözhetetlenek a fűtő- és hűtőrendszerek: ezek védenek a túlmelegedés ellen és gondoskodnak az utasok kényelméről. Az élettartam meghatározására szolgáló vizsgálatok megkönnyítése érdekében a Poppe + Potthoff Maschinenbau kifejlesztett egy vizsgálati rendszert.

A változó nyomású vizsgálópad szimulálja a működési állapotot a vizsgálandó egység vonatkozásában szabadon programozható hőmérséklet-, térfogatáram- és nyomásváltozások segítségével szinusz- és trapézalakú formában. A vizsgáló közeg hőmérséklete (víz-glikol keverék vagy 100% glikol) - 40 és + 140 Celsius fok között változtatható.

A vizsgáló közeg speciálisan kifejlesztett körforgása nyomás segítségével megakadályozza ennek során az alkoholos gőzök (robbanásveszély) képződését. Opcionálisan egy kiegészítő légkondicionáló kamra is használható a környezeti szimuláció kialakításához. 0,2 – 1 Hz közötti vizsgálati frekvenciánál a vizsgáló közeg térfogatárama 3- 30 l/perc között változtatható, 0,2 – 10 bar (max. 12 bar) nyomás mellett.

A vizsgáló berendezés lehetővé teszi mind komplett rendszerek, mind pedig különböző műanyagokból, fémekből és tömítőanyagokból készült egyedi alkotóelemek vizsgálatát. A valósághű szimulációnak köszönhetően pontosan és gazdaságosan azonosítani lehet a rétegelt anyagokban előforduló gyenge pontokat – például hegesztési varratoknál –, és azokat a fejlesztési folyamat során időben optimalizálni optimalizálhatóak.