Go To Section

Tökéletesen összekötve és biztonságosan leválasztva – 0,004 másodperc alatt

Werther/Klingenberg, 2019. január 10.

Tökéletesen összekötve és biztonságosan leválasztva – 0,004 másodperc alatt

A R+W gyorsan működő, robusztus és kompakt biztonsági kuplungjai védik a gépeket a drága károktól és túlterheléstől. Ennek során minden milliszekundum számít.

Ha a gépek váratlanul leállnak, az költséges következményekkel járhat: A termelés akár egy órás megszakadása is tízezer eurós nagyságrendű károkat okozhat. Az R+W karbantartásmentes biztonsági kuplungjai megbízhatóan előzik meg a károk leggyakoribb okát – a géphajtás túlterhelését.

A biztonsági kuplung a hajtást és a gyártógépet köti össze, például forgácsoláshoz vagy szereléshez. Az erőket csak egy bizonyos forgatónyomaték értékéig adja át. Ennek túllépése esetén a hajtás és a kihajtás leválasztásra kerülnek. A motor "kifut". A károk és a termelésleállás ezzel biztonságosan kiküszöbölhető.

Karbantartásmentes kuplungmechanika

Annak érdekében hogy a berendezés teljes élettartama alatt biztosított legyen a biztos üzem, a Poppe + Potthoffhoz tartozó R+W csoport nagy precizitású mechanikát használ, melynek alapja rugós előfeszítésű golyós-csatolási elv (a videóról lásd az R+W landingpagé-t). A megoldás nem csak robusztus, de magas merevsége és játéktól mentessége is kiváló.

A csúszókuplungtól eltérő módon – melynél a túlterhelési nyomaték a túlterhelési esetek számával változik – a golyós-csatolási kuplung kinyomási nyomatékértéke tartósan stabil marad. Az eszköz több működés után is karbantartásmentes marad. Fontos plusz pont az R+W megoldásában azonban sokkal inkább a sebességben rejlő előny.

Pontos illeszkedésű biztonság

Az elektronikus forgatónyomaték-felügyelettel rendelkező kuplungok gyakran 15-17 milliszekundum időt igényelnek a gép blokkolása és a motor lekapcsolása között. Az R+W kuplungjai ezzel szemben a hajtási és lehajtási oldalt három és öt milliszekundum közötti időn belül választják le, azaz a fent megadott idő egyharmada alatt. Ez a biztonság pénzt és időt takarít meg az Ön számára.

Az ügyfelek egyedi igényeinek való megfelelés érdekében az R+W számos modellt kínál, például könnyű építési módot, elasztomer koszorúval ATEX kivitelezésben. A precíziós biztonsági kuplungok 0,1-1.800 Nm közötti forgatónyomaték-értékekhez használhatók. Az ipari biztonsági kuplungokat 200-450.000 Nm közötti forgatónyomaték-értékekhez terveztük.

Az R+W biztonsági kuplungjai védik a gépeket a túlterheléstől, így biztosítva a folyamatok zökkenőmentes menetét.