(jobbról balra): Christian Rädeker a Carl Severing szakkollégium projektvezetője Tobias Kipp és Matthias Pedde, a Poppe + Potthoff cég munkatársainak társaságában, egy csőrendszerekhez (pl. common rail alrendszerek) készített tisztítórendszer új konstrukciójának bemutatása során.
Go To Section

Szakma és képzés – A Poppe + Potthoff cégnél ez a kettő kéz a kézben

Werther, 2018. január 23.

Szakma és képzés – A Poppe + Potthoff cégnél ez a kettő kéz a kézben

Több mint száz vendég érkezett január 20-án a bielefeldi Carl Servering Szakkollégium épületébe. Itt a műszaki szakiskola részidős osztályainak 40 résztvevője mutatta be gyakorlatorientált projektmunkáját.

Tobias Kipp és Matthias Pedde egy új konstrukciót mutatott be csőkomponensek mosóberendezéseihez. Ezek a Poppe + Potthoff technológiai központjában használatók, például common rail alrendszerek öblítéséhez.

A technikusnövendékek a wertheri vállalatcsoportnál már teljesítették forgácsgépészi képzésüket. Ma röviddel továbbképzésük lezárása előtt állnak, melynek során államilag levizsgázott technikusok lesznek gépészeti területen.

„A kooperatív továbbképzések eredményei lenyűgözőek és segítenek bennünket abban, hogy a fiatal munkavállalókat továbbképezzük“ magyarázta el Burkhard Harhoff, Head of Engineering a Poppe + Potthoff vállalatnál. „A duális rendszerből mind a munkatársak, mind a vállalat profitál.“

A vállalatnál végzett munkájuk során Tobias Kipp és Matthias Pedde négy éven át jelenlétköteles oktatást látogattak a szakkollégiumban, hetente három estén. Az új képzettséggel, mely szakközépiskolai érettségivel is jár, a ráfordított erőfeszítéseik megtérülnek.

A Poppe + Potthoff common rail alrendszerei a legmagasabb nyomásértékeknek is ellenállnak. A modern dízel-, benzin- és gázmotorok befecskendező rendszereinek tisztának kell lenniük ahhoz, hogy megfelelően működjenek.