A Poppe + Potthoff Maschinenbau elektromos versenyautója a stuttgarti Automotive Testing Expo kiállításon
Go To Section

A Poppe + Potthoff feltöltődve

Nordhausen/Stuttgart (Németország), 2019. május 05.

A Poppe + Potthoff feltöltődve

A Poppe + Potthoff Maschinenbau cég immáron több autóipari rendezvényen bemutatta, hogy hogyan tarthatók meg piaci előnyök az e-mobilitási területeken

Alig van téma, mely napjainkban jobban foglalkoztatná az autóipart, mint az elektromobilitás. Ez ugyanis rendkívüli hatással van a járművek szerkezetére és a beszállítói láncra is. Új alkatrészekre van szükség, melyeket előzetesen validálni kell. A közegvezető összetevőkhöz készült vizsgálóberendezésekkel a Poppe + Potthoff Maschinenbau segít a beszállítóknak az alkatrészgyártói (OEM) követelmények teljesítésében.

Az inverter hűtőköpenyeinek, – melyek az akku-box egyenáramát a legújabb SiC tranzisztorokkal váltakozó árammá alakítják a hajtáshoz, 80 kW csúcsteljesítménnyel, – megfelelő tömítettséggel kell rendelkezniük.

„Az érdeklődések magas száma jól mutatja, hogy a gyártók az egész világon készülnek arra, hogy új megoldásokat találjanak a villamos hajtású járművek fejlesztésének területein, legyenek azok akkumulátoros tápellátásúak, hibridek, vagy üzemanyagcellás hajtások.” – mondta el Johannes Montag, Head of Sales a Poppe + Potthoff Maschinenbau cégnél. „Új műanyagok, additív gyártási eljárások és könnyűszerkezetes elképzelések kerülnek felhasználásra, amennyiben ezek kiállták a teszteket.”

A fejlődési folyamatok tekintetében egy villamos versenyautó kiállítási standján megmutatták, hogyan kerül validálásra annak hűtőköre a Poppe + Potthoff vizsgálóberendezéseivel. „Az optimális hőmenedzsment döntő jelentőségű a siker tekintetében” – mondta el Juliane Hübner, az Ilmenaui Műszaki Egyetemtől, ahol a Starcraft csapat a Formula Student verseny villamos versenyautóit fejlesztette.

A teljes élettartamra szóló tömítettséget a Poppe + Potthoff Maschinenbau vizsgálóberendezéseivel verifikálták.

„A piac mozgásba lendül és termékeinkkel az élen járunk.” – mondta el Stephan Dreyer elégedetten. A Poppe + Potthoff Maschinenbau ügyvezető igazgatója ellátogatott az Automotive Testing Expo kiállításra, hogy ott partnerekkel és ügyfelekkel találkozhasson. A vállalat saját szakértelmét ezenfelül májusban a bécsi motorszimpóziumon és a stuttgarti Battery Show kiállításokon is megmutathatta.