A 4.0-ás ipar Németországtérképe: A Poppe + Potthoff precíziós acélcsőüzemében már jó tapasztalatokat sikerült szerezni a digitalizáció területén. Forrás: Plattform Industrie 4.0
Go To Section

Mértéket teremtünk a digitalizáció területén

Werther, 2019. január 4.

Mértéket teremtünk a digitalizáció területén

A Poppe + Potthoff megmutatja, hogy hogyan lehet sikeres a digitális transzformáció. A Platform Industrie 4.0 Németországának térképén fix a cég fix helyet foglalt el.

A Plattform Industrie 4.0 Németország központi hálózata, mely segít a digitális átalakulás előrevitelében. A poltika, a gazdaság, a tudomány, a szakszervezetek és ipari szervezetek szövetségében 150 szervezet 300 résztvevővel képviselteti magát a platformon.

A legnagyobb nemzetközi és országos hálózatok egyikeként a platform német vállalatokat – köztük kiemelten a középvállalatokat – támogatja a 4.0-ás ipar implementálásában, különösen úgy, hogy meglévő 4.0-ás ipari gyakorlati példákat– mint a Poppe + Potthoff cégnél – ismertet a vállalatokkal, felületet biztosítva ezen megoldások számára.

A Poppe + Potthoff 2015 óta használja a csőüzemben a legmodernebb mérőtechnikát a meglévő gyártóberendezéseken annak érdekében, hogy a precíziós acélcsövek gyártását tovább optimalizálják az adatok alapján. Itt a projektfázis súlyponti tartalmainak sematikus folyamati diagramja látható. Forrás: Poppe + Potthoff

A digitalizáció biztonságot teremt

A Poppe + Potthoff csőüzemében a legújabb szenzorika és méréstechnika használatával modernizálni a meglévő gyártóberendezéseket a digitalizációs kor követelményeinek megfelelően. Az ügyfelek egyedi igényei a precíziós acélcsövek gyártása során így még inkább kielégíthetők, a felszerelési idők és a selejtek keletkezése pedig minimális szinten tartható.

„Az új átláthatóságnak és egy megfelelő tájékoztatási kampánynak köszönhetően elfogadottabbá tudtuk tenni a 4.0-ás ipar témáját” – mondta el Dr.-Ing. Bengt-Henning Maas, COO Mobility a Poppe + Potthoff cégnél. „A munkatársak számára a digitalizáció kérdése ezzel érthetőbbé vált és a biztonság érzetét adja.”

A példa követése javasolt

Az új technológiák „régi” termeléstechnikai környezetbe való példaszerű integrációjával a P+P helyet érdemelt a Plattform Industrie 4.0 Németországtérképén, melyet a Német Gazdasági és Energetikai, valamint az Oktatási és Kutatási szövetségi minisztériumok is támogatnak a jövőben. Itt jelenleg 360 projekt kerül bemutatásra. A trend növekedést mutat.