Go To Section

Könnyebb magasnyomású tár

Werther, 2018. augusztus 16.

Könnyebb magasnyomású tár

A P+P 30 mm külső átmérőjű termékekkel bővíti a common rail-ek termékskálát

A Poppe + Potthoff magasnyomás-álló common rail-eket szállít üzemanyag-befecskendezéshez, dízel-, benzin-, gáz- és hidrogénüzemű motorokhoz. A könnyűszerkezetes gyártás területén tapasztalt egyre növekvő követelményeknek megfelelve a termékskála bővítésre kerül.

A személygépjárművek területén rendszerint használt 28 mm-es és a haszongépjárművek területén használt 33 mm-es külső átmérőjű magasnyomású tárakat kiegészítően a magasnyomású termékek specialistája most 30 mm-es külső átmérőjű common rail-eket is kínál.

„A 30 mm-es rail közel 19%-kal könnyebb, mint a 33 mm-es külső átmérővel rendelkező termékek. Ennek során a teljesítmény azonos marad “, magyarázta el Burkhard Harhoff, Head of Engineering a Poppe + Potthoff vállalatnál. „Egy tipikus 700 mm-es összhosszúságú teherautó rail a befecskendező rendszer összsúlyának 0,8 kg-os csökkentését jelenti.“

Az új termékcsalád különböző anyagcsoportokhoz kerül bevezetésre. Először a PP600-as acélötvözetes common rail-ekhez, melyek 2.700 bar rendszernyomáshoz validáltak. A magasabb nyomásokat PP1100 anyaggal képzik le. A belső átmérő tipikus értékei 8, 9 vagy 10 mm-esek.