Go To Section

P+P удостоен премии за инновации

Werther, 2018. június 07.

A P+P innovációs díjat nyert

A Rolls-Royce Power Systems kitüntette 2017-es legjobb szállítóját. A Poppe + Potthoff céget, melyet már 2016-ban a legjobb feltörekvő vállalatnak választottak, most az innovációs díjat is megnyerte.

A P+P évek óta szállító cső- és precíziós komponenseket a Rolls-Royce Power Systems cégnek, különösen annak leányvállalatának, a friedrichshafeni MTU vállalatnak. Itt különösen nagy teljesítményű motorokat fejlesztenek és gyártanak hajókhoz, haszongépjárművekhez, vonatokhoz és áramgenerátorokhoz.

„Az MTU vállalattal való szoros együttműködésben újszerű Common Rail alrendszert fejlesztettünk ki, melynél a magas nyomású tár modulárisan illeszthető a 8, 12, 16 és 20 hengeres motorok követelményeihez.” – magyarázta el Bengt-Henning Maas, a P+P Division Tubular Components részlegvezetője.

Az új Common Rail alrendszer 2500 bar rendszernyomásokhoz került kialakításra és a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelel kivitelezési rugalmasságával, növekvő költséghatékonyságával, mely a minőségi, azonos alkatrészek növekvő használából ered.

A moduláris rendszer a P+P wertheri (Németország) technológiai központjában került kifejlesztésre és validálásra. A magyarországi Ajka városában található, Common railek és befecskendező vezetékek gyártására szakosodott üzemben történik a sorozatgyártás.

A Rolls-Royce Power Systems értékelési szigorú. Csak olyan beszállítók vesznek részt a választásban, akik minőség, költségek, beszállítói hűség és környezetvédelmi törekvések kategóriáiban a legmagasabb pontszámokat érték el. 2017-ben összesen 12 kiemelt vállalatot tüntettek ki.

Innovációs díj: A P+P az MTU vállalattal együtt Common Rail rendszert fejlesztett ki, mely modulárisan igazítható különböző motorok igényeihez. A képen egy 20V 4000G04 generátor látható Fénykép: Rolls-Royce Power Systems