Go To Section

90 lenyűgöző benyomás

Werther (Németország), 2018. szeptember 7.

90 lenyűgöző benyomás

A Poppe + Potthoff kilenc mozgalmas évtizedes fennállását ünnepli családi vállalatként

Egy acélcsövekből összeállított „90“-es szám járja körül a világot. Ezt a wertheri központi üzem és a Poppe + Potthoff telephelyek munkatársai állították össze. A film, melyet az alkalmazottak a céges évforduló alkalmából készítettek, Dr. Christian Potthoff-Sewinget nagyon megérintette: „Ezek azok az emberek, akik fontosak számunkra.“

„Sok olyan arcot látok, akik a vállalatnál nem csak dolgoztak, de komolyan küzdöttek is“, hangsúlyozza a Poppe + Potthoff csoport ügyvezető igazgatója és tulajdonosa. A bátorság és alkalmazkodóképesség, az értékek becslése és a bizalom, a szerénység és a kitartás mind olyan értékek voltak, melyek segítettek családi vállalatunknak túlélni a nehéz időket is.

Széles körű specialista

Ma kiválóan megy az 1928-ban alapított vállalat sora. Friedrich Poppe és Hermann Potthoff ígérete az volt, hogy „minden alkalmazási területre a legjobb anyagokat és kivitelezéseket biztosítsák“. Ez teremtette meg az alapját azon értékeknek, melyek ma is jellemzik a magas fokon specializált fémfeldolgozó vállalatot: Precizitás, innováció, rugalmasság.

A P+P a maga 1500 munkatársával, akik 17 telephelyen dolgoznak, mára 50 országban aktív a jármű-, a hajó- és a gépgyártás területein, valamint több más iparágban is. A portfólió magában foglalja a precíziós acélcsöveket, a magas nyomású vezetékeket, a common rail alrendszereket és speciális gépeket, valamint precíziós összetevőket, tengelykapcsolókat és nemesacél korlátokat is.

Rugalmas hálóban

„Az ipar 4.0 kulcsfontosságú számunkra az eredményes vevőspecifikus gyártás során”, mondta el Dr. Ing. Bengt-Henning Maas, A csőgyár ügyvezető igazgatója és a Division Tubular Components vezetője. „A folyamatok digitalizálása és összekapcsolása terén piacvezetők szeretnénk lenni a csőgyártási iparágban és más üzleti területeken is..“

A stabilitásról és növekedésről a családias vezetés, a diverzifikáció és az internacionalizáció gondoskodnak: Az ügyfelek partnereként a P+P növekvő gyártási mélységekkel és az elérhető szolgáltatások bővítésével, – mint az igényes alkalmazásokhoz készült összetevők fejlesztése és validálása, – növeli az értékteremtő lánc részarányát.

A jövőt az együttműködés alapozza meg

A tulajdonos család, a vezetők és a munkatársak együttműködése kifizetődő: A P+P csoport 2017-ben 200 millió eurós rekordforgalmat bonyolított. Annak érdekében, hogy az idők szelét a jövőben is felismejük, az üzemi tanács egy nagy órát adományozott nekünk, mely a vállalat megalapítása óta eltelt időt mutatja.

Martina Engler-Smith marketingvezető újraértelmezi a vállalat eseményekben gazdag történetét. „90 lenyűgöző benyomás“ – Ez a neve a cég mindennapjai során készített pillanatfeltételek gyűjteménye. Ezek olyan céges kultúrát tükröznek, melyek minden üzleti területen és telephelyen tartósak és rugalmassá teszik azokat.

1. ábra: A Poppe + Potthoff 90 év elteltével is családi vállalat maradt: (balról) Caroline Lagemann, Peter Potthoff-Sewing, Ursula Potthoff-Sewing, John Erik Lagemann, Dr. Auliana Poon Potthoff-Sewing, Dr. Christian Potthoff-Sewing.

Dr. Christian Potthoff-Sewing, a Poppe + Potthoff Gruppe ügyvezető igazgatója és tulajdonosa a cég fennállásának 90 évfordulóján, a wertheri központi üzemben.

Stefan Dreyer (a Poppe + Potthoff Maschinenbau ügyvezető igazgatója), Földing László (a Poppe + Potthoff Hungária Kft. ügyvezető igazgatója) és Gellen László (a Poppe + Potthoff Hungária Kft. CFO-ja) felvágják a születésnapi tortát.

Bal: Meik Waschilewski, az üzemi tanács elnöke, precíziós órát ajándékoz Dr. Christian Potthoff-Sewing-nek, mely a cég alapítása óta eltelt időt mutatja. Jobb: „Vezetni akarunk“, mondta el Dr. Ing. Bengt-Henning Maas, a csőüzem ügyvezető igazgatója és a Division Tubular Components vezetője a Poppe + Potthoff cégnél.