Go To Section

2017. júniusi kiadás

25 éve a jövőbe vezető úton

Amikor Dr. Christian Potthoff-Sewing jó 25 évvel ezelőtt a Poppe + Potthoff munkatársa lett, a családi vállalkozás főképpen félkész termékeket gyártott. Ennélfogva a cégnek kevés mozgástere volt az innovációra, illetve korlátozott lehetőségek álltak rendelkezésre a stratégia továbbfejlesztéshez.

Ahelyett, hogy alávetette volna magát a cső- és acélpiacok változó alakulásának, a mostani elnök és pénzügyi igazgató elhatározta, hogy olyan önálló vállalatot alakít ki, amely aktívan újításokkal látja el a növekvő piacokat, így megtervezheti és alakíthatja saját jövőjét.

A stratégia sikere a hírlevélben is látható: az R+W új tengelykapcsolót mutatott be, egy railt 1000 bar nyomásig validáltunk a benzinmotorokba történő nagynyomású befecskendezéshez, és az MTU nem csak a minőség és a megbízható szállítás, hanem innovatív ötleteink miatt is kitüntetett bennünket mint beszállítót.

A Poppe + Potthoff különlegessége ma ezekben és a jövőbeli innovációkban áll. A siker alapvető feltételei a pontos szállítás, a minőség és a költségkontroll. Az innovációk révén szerzünk jogot arra, hogy saját jövőbeli fejlődésünket mi alakíthassuk.

Valóra vált az az álmunk, hogy saját magunk alakíthassuk jövőnket. Ez azért lehetséges, mert sok lelkes munkatársunk van, akik ötletekkel és gondos munkájukkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a jövőben is sikeresek legyünk. Vállalatunk és a Potthoff-Sewing család ezért nagyon hálás.

Kellemes olvasást kívánunk!

Dipl.-Ing. Rüdiger Faustmann (ügyvezető igazgató) és Dr. Christian Potthoff-Sewing (elnök/pénzügyi igazgató)
Az R+W további változattal bővítette LP-szériáját, amely integrált hűtő-kenőanyag átvezetővel is beszerezhető.

Ipari tengelykapcsolók

Az R+W Antriebselemente GmbH a bevált LP lamellás tengelykapcsoló sorozatát további változattal bővítette. A legkülönfélébb szokványos kivitelek mellett a torziósan merev modellsorozat mostantól integrált hűtő-kenőanyag átvezetővel is beszerezhető. Ez különösen a hosszú orsófelépítéssel rendelkező szerszámgépeket gyártóknak biztosít jelentős előnyöket.

„A többnyire nagy és dinamikus megmunkálási sebességek alapján a tengelykapcsolókat sebességoptimalizált CFK- vagy alumínium külső csövekkel gyártjuk” – nyilatkozott Steffen Herter, a Poppe + Potthoff R+W-hez tartozó „Drive Technology” divíziójának vezetője. „Az adaptációs felületekkel való integrált kivitelezés által a vásárlók a hűtő-kenőanyagot így nagy távolságon is közvetlenül a szerszámba vezethetik.”

A szimmetrikus kúpos rögzítőagyak, valamint a speciális kiegyensúlyozók rendkívül gördülékeny futást és jó kiegyensúlyozhatóságot garantálnak. A torziósan merev lamellás csomagok kiegyenlítik az esetleges tengelyeltolódásokat. Az R+W az LP-szériát, valamint a további precíziós és ipari tengelykapcsolót az új weboldalán és vásárokon, például az EMO-n (Hannover, 2017. szeptember 18-23.) mutatja be.

Megoldások a közvetlen benzinbefecskendezéshez akár 1000 bar nyomásig

A P+P nagy szakértelemmel rendelkezik a nagy nyomáson használt közegvezető komponensek terén.

A benzinbefecskendező komponensek nyomásállóságával kapcsolatos jövőbeli követelmények messze túlmutatnak a piacon alkalmazott, jelenleg kb. 250 bar értékű rendszernyomásokon.

A benzincsövekkel kapcsolatos létező piaci megoldások azonban a jövőbeli kihívásoknak való megfeleléshez a cselekvés szükségességéről árulkodnak.

Kiindulási helyzet

A benzinfogyasztás és azzal együtt a CO2-kibocsátás csökkentésére különféle lehetőségek állnak rendelkezésre. Ilyenek például a könnyűszerkezet, a méretcsökkentés, a start-stop automatika, a többfokozatú turbótöltők használata vagy az erőátviteli berendezés hibriddé tétele.

Ezen intézkedések mindegyike a CO2-kibocsátás csökkentésére vonatkozó törvényi előírás betartását szolgálja.

A CO2-kibocsátás 2030-ig való csökkentésére vonatkozó törvényi előírás

Az említett intézkedések mellett azonban az égési folyamat optimális alakítása is a fejlesztési részlegek figyelmének középpontjában van.

Itt különösen nagy szerepet játszik a benzinbefecskendezési nyomás növelése. Ezek a befecskendező fúvókák optimális geometriájával együtt optimális benzin-levegő keverékről és ezáltal optimális égésről gondoskodnak.

A benzin bejutása az égéstérbe 100, 200, 350 és 600 bar nyomáson
P+P rail benzin-alkalmazáshoz 1000 bar nyomásig

P+P kivitel benzinhez 1000 bar nyomásig

A P+P nagy nyomástartományokban szerzett tapasztalataiból kiindulva egy olyan benzinrailt fejlesztett ki, amely az ismert forrasztástechnika nélkül készül. Ezenkívül kizárólag a dízeltechnikában bevált fém tömítéseket használjuk.

Ez az újfajta rail a legkisebb méretű. Nemesacélból készül, amely megfelelő hőkezelés által nagyon stabil. A radiális csatlakozódarabokat és a tartókat a vállalaton belül kifejlesztett, különleges hegesztési eljárás keretében hegesztjük a csőtestre. A hőbevitel nagyon csekély.

Az injektorokra és a nagy nyomású szivattyúra való bekötés nemesacél csövekkel történik, amelyek csavarzatokkal vannak ráerősítve a csövekre, injektorokra és szivattyúkra.

A bemutatott intézkedések nagyon előnyösnek bizonyultak. A validálásban nagyon nagy nyomásállóságot mutattak. Így akár 1000 bar fáradási határt is elértünk a nagy nyomásimpulzus-stabilitásban.

Burkhard Harhoff, a Poppe + Potthoff mérnökségének vezetője áprilisban vette át az MTU beszállítói kitüntetését.
A P+P kiváló minőséggel, új ötletekkel (például 6, 8, 10, 12 vagy 16 hengeres motoroknál használt moduláris közös nyomócsővel) keltett benyomást.

MTU beszállítói kitüntetés a Poppe + Potthoff-nak

Az MTU, a Rolls-Royce Power Systems anyavállalata a Poppe + Potthoff vállalatot a 2016-os év legjobb beszállítója kitüntetésben részesítette. „Nagyon örülünk a kitüntetésnek” – nyilatkozott Rüdiger Faustmann vezérigazgató. „A kitüntetés mutatja, hogy jutalmazzák igyekezetünket – ez pedig újabb csúcsteljesítményekre sarkall bennünket.”

„Innovatív ötleteikkel támogatnak bennünket” – mondta Alexander Dangel, a Rolls-Royce Power Systems beszerzési vezetője a Friedrichshafenben rendezett díjátadón. A P+P többek között közös nyomócsöveket és nagy nyomásnak ellenálló vezetékeket szállít az 1600-as és 2000-es dízelmotor-szériához – ezek nagy teljesítményű, robusztus és hatékony nagymotorok hajókhoz, vonatokhoz és nehézgépjárművekhez, valamint áramfejlesztőkhöz.

„Megmutattuk, hogy fejlesztési partnerként gondolkozunk. Kreatív és egyúttal nagyszabású megoldásokat mutattunk fel” – tette hozzá Burkhard Harhoff, a Poppe + Potthoff mérnökségének vezetője. „Az innováció és a megbízhatóság szilárd alapot teremt a kiépíteni kívánt, bizalmon alapuló együttműködéshez.”

Az MTU a beszállítói kitüntetéssel az átlagon felüli teljesítményt és a partneri együttműködést ismeri el. A győztest évente körülbelül 1000 beszállító közül választják ki. A kritériumok közé tartozik a minőség, a költség, a pontos szállítás, a környezetvédelem és a tisztességes magatartás. Minden beszállító rendszeres visszajelzést kap, ami a folytonos fejlesztésekre ösztönöz.

További információk még itt találhatók:
www.worldcoal.com/product-news/08052017/rolls-royce-supplier-awards/

A Poppe + Potthoff minden komponenst biztosít a közös nyomócsöves üzemanyag-befecskendezéshez: akár 3000 bar nyomásnak ellenálló akkumulátort és befecskendező-csöveket, nyomáskorlátozó szelepeket, nyomócső-csonkokat és csatlakozóelemeket.

A Poppe + Potthoff erősíti a kelet-európai üzletét

A Poppe + Potthoff a Tube Russia (Moszkva, 2017. június 5-8.) vásáron a fémfeldolgozás igényes területein mutatja be szakértelmét: precíziós acélcsövek, nagy nyomású alkalmazásokhoz készült vezetékek és akár 3000 bar nyomásnak ellenálló üzemanyag-befecskendező rendszerek állnak a középpontban.

„A teljes értékteremtő láncot lefedjük – az anyagok kiválasztásától és a műszaki tervezéstől kezdve a prototípus-ellenőrzésen és a szériagyártáson át a minőségbiztosításig és a just-in-time szállításig” – nyilatkozott Dennis Krause, a Poppe + Potthoff nagynyomású csövek üzletágának értékesítési managere.

A P+P ezáltal nagyon rugalmasan reagálhat a vásárlók egyedi igényeire, és a legjobb minőséget biztosíthatja a termékeknek és a folyamatoknak. Ezt Kelet-Európában is nagyra értékelik, úgy, ahogyan a világ élenjáró autóipari és gépgyártó vállalatai, amelyek már a P+P vásárlói.