Go To Section

2016. novemberi kiadás

Megteremtettük a növekedés alapjait

2016. november 1-jével felvásároltuk a traunreut-i (Németország) és a Hořice na Šumavě-i (Cseh Köztársaság) székhelyű Plaschka céget. Ezáltal 120 új munkatárssal gazdagodtunk, és örömmel tölt el bennünket, hogy Poppe + Potthoff Csoportként közel 1500 munkavállalónkkal együtt bővítjük a precíziós alkatrészek gyártásában szerzett jártasságunkat.

A Poppe + Potthoff egyszerre teremti meg a további növekedés alapjait. A vállalatcsoport fejlődésének fellendítésére három nemzetközileg tevékenykedő divízióval új vezetőségi felépítést alakítottunk ki: a „Csövek és Csőkomponensek” divíziót Dr.-Ing. Bengt-Henning Maas vezeti; a „Precíziós alkatrészek” divízióért Axel Weiser, a „Hajtástechnológia” divízióért pedig Steffen Herter mint igazgató felel.

A Poppe + Potthoff vezetőségének következő generációja ezáltal lehetőséget kap arra, hogy új felelősségi körükben, divízióvezetőként továbbfejlődjenek, és hosszú távon megszilárdítsák kapcsolataikat a munkavállalókkal, a partnerekkel és a vásárlókkal. Ezt azon törekvésünk további lépésének tekintjük, hogy közösen formáljuk a jövőt.

Üzletünk három erős oszlopon alapszik. Együtt szinergiákat aknázunk ki és használunk a Poppe + Potthoff Maschinenbau-nál és technológiai központunkban egyaránt. Erről további részleteket hírlevelünk jelen kiadásában olvashat.

Kellemes olvasást kívánunk!

Dipl.-Ing. Rüdiger Faustmann (ügyvezető igazgató) és Dr. Christian Potthoff-Sewing (elnök/pénzügyi igazgató)
A bajorországi traunreut-i székhelyű Plaschka Maschinenbau GmbH & Co. KG beolvadt a Poppe + Potthoff Csoportba. Itt többek között orvostechnikai alkatrészeket gyártanak.

A Plaschka a P+P Csoport részévé válik

Az 1977-ben alapított Plaschka vállalat kiváló hírnévnek örvend a precíziós alkatrészek gyártásában. Az alkatrészek mindenekelőtt a légiközlekedési, a gyógyszer- és filmeszköz-gyártás technológiájában, a méréstechnikai rendszerekben és a mechatronikában kerülnek felhasználásra. 2016. november 1-jén az alapító család átadta a vállalatot a Poppe + Potthoffnak.

„A nagyteljesítményű fémmegmunkálás a Poppe + Potthoff egyik fő szakértelme. Ezáltal mindenekelőtt az autóiparban és a gépgyártásban vagyunk sikeresek” – nyilatkozott a vállalatcsoport pénzügyi igazgatója és elnöke, Dr. Christian Potthoff-Sewing. „A Plaschka átvételével mind a légiközlekedési technikában, mind pedig a finommechanikában bővítjük képességeinket és értékesítési piacainkat” – tette hozzá Rüdiger Faustmann, Poppe + Potthoff Csoport ügyvezető igazgatója.

Vállalatunk hosszú távú partnerségre épülő ügyfélkapcsolatokban kiemelkedő. Mindkét telephely, Traunreut (Németország) és Hořice na Šumavě (Cseh Köztársaság) is az EN DIN ISO 9001:2008 szabvány szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik. A körülbelül 120 munkatársból álló tapasztalt csapatunknak köszönhetően összetett gyártási folyamatok esetén is rövid az átfutási idő a 3 műszakos rendszerben.

A gyártás a CNC-marásra és esztergálásra összpontosít. Minden szokásos anyagot feldolgozunk, a súlypont az alumínium területe. A galvanizálás, a felületi megmunkálás és a szerelés éppúgy szerepel tevékenységeink között, mint a minőségbiztosítás a CNC koordinátamérő gépekkel, keménység- és vezetőképesség-mérőkkel felszerelt klimatizált mérőszobákban.

Három divízió

A Poppe + Potthoff megteremti a további növekedés alapjait. A vállalatcsoport fejlődésének fellendítésére három nemzetközileg tevékenykedő divízióval új vezetőségi felépítést alakítottunk ki: a „Csövek és Csőkomponensek” divíziót Dr.-Ing. Bengt-Henning Maas vezeti; a „Precíziós alkatrészek” divízióért Axel Weiser, a „Hajtástechnológia” divízióért pedig Steffen Herter mint igazgató felel.

Az újonnan kialakított divíziók:

DivízióTelephelyekIgazgató
Csövek és Csőkomponensek Poppe + Potthoff Präzisionsstahlrohre Werther, Németország
Poppe + Potthoff Hungária Ajka, Magyarország
Poppe + Potthoff Maschinenbau Nordhausen, Németország
Dr.-Ing. Bengt-Henning Maas
Precíziós alkatrészek Poppe + Potthoff Scionzier, Franciaország
Poppe + Potthoff Bonneville, Franciaország
Poppe + Potthoff Kunovice, Cseh Köztársaság
Plaschka Traunreut, Németország
Plaschka in Hořice na Šumavě, Cseh Köztársaság
Axel Weiser
Hajtástechnológia R+W hajtóelemek Klingenberg, Németország
R+W America Bensenville, Ill., USA
Poppe + Potthoff Nižna, Szlovákia
R+W Machinery Sanghaj, Kína
R+W Szingapúr, Szingapúr
R+W Italia Sesto San Giovanni, Olaszország
Steffen Herter

„Célunk, hogy ezen divíziók mindegyikét stratégiailag kiépítsük, ezáltal vállalatcsoportként a jövőben is stabilan tovább növekedhetünk” – magyarázza Dr. Christian Potthoff-Sewing, a Poppe + Potthoff Csoport pénzügyi igazgatója és elnöke.

Az új felépítésnek megfelelően minden üzleti terület teljes felelősséget vállal az értékesítésért. A központi értékesítési osztályt átszervezzük, a munkavállalókat pedig a divíziókhoz rendeljük hozzá.

Burkhard Harhoff ezenkívül a werther-i technológiai központot vezeti. Benjamin Hud urat pénzügyi és adminisztrációs igazgatóvá neveztük ki. Rüdiger Faustmann ügyvezető igazgató és Dr. Christian Potthoff-Sewing pénzügyi igazgató és elnök a jövőben is a vállalatcsoport fejlesztését ösztönzik.

Frank Baudler (jobbra), a Poppe + Potthoff Maschinenbau társalapítója és mérnökségi vezetője Stefan Dreyer ügyvezető igazgatóval (balra) és Johannes Montag értékesítési vezetővel (középen).

Nagy nyomással a sikerhez

A Poppe + Potthoff Maschinenbau tíz éve fejleszt és gyárt berendezéseket az autóipari, hajógyártási és egyéb ágazatok alkatrészeinek üzemi, anyagfáradási és a nyomásállósági határának ellenőrzéséhez. A precíz és nagy teljesítményű különleges gépeket a kutatásban, a fejlesztésben és a gyártásban használják.

„Nordhausenből európai, kínai és amerikai vásárlóinknak szállítunk. Itt 2015-ben nagyobb helyiségeket tudtunk megszerezni” – magyarázta Frank Baudler, K+F mérnökségi vezető és a vállalat társalapítója. „Itt a vásárlók alkatrészeit is teszteljük – ez egy olyan szolgáltatás, amely az utóbbi években jelentősen fejlődött.”

A Poppe + Potthoff Maschinenbau 2015 nyarán új, nagyobb épületet vásárolt a németországi Nordhausenben.

„A velünk és saját magunkkal szemben támasztott igények nagyon magas szintűek. Minden vásárlót egyedi kiszolgálásban részesítünk, és elvárásaikat az előtérbe helyezzük” – magyarázza Johannes Montag értékesítési vezető. „Ez rendszerfejlesztővé tesz bennünket: nem tömegárut szállítunk, a berendezéseket pedig kifejezetten a vásárlók kívánságainak megfelelően gyártjuk.“

„Sikerünk jelentős része szakképzett munkavállalóinknak köszönhető minden részlegen” – tette hozzá Stefan Dreyer ügyvezető igazgató. „Büszkék vagyunk arra, hogy vizsgálóberendezéseink koncepcióit minden terület piacvezetői használják.”

A Poppe + Potthoff Maschinenbau az elkövetkező években is tovább bővíti tevékenységét Európában, Ázsiában és Amerikában, és „nagy nyomással” növekszik.

Optimalizált nyomásszabályozó szelep

A közös nyomócsövekhez használt, szokásos axiális és radiális levezetésű nyomásszabályozó szelepek (DBV) mellett a Poppe + Potthoff Engineering a werther-i technológiai központban kifejlesztett egy radiális levezetésű szelepet, amelynek lényegesen jobb a teljesítménye, a szerelési helye és a tömege.

Az új kivitelnek köszönhetően a nyomásszabályozó szelep majdnem teljesen eltűnik a nagynyomású közös nyomócsövekben, és 50 százalékkal könnyebb a korábbi kivitelnél. Ezenkívül az egyes alkatrészek anyagfelhasználása és összetettsége kisebb, valamint könnyebben és költséghatékonyabban előállíthatók.

A Poppe + Potthoff új nyomásszabályozó szelepet fejlesztett ki a közös nyomócsövekhez. Egyértelműen kisebb, könnyebb és nagyobb teljesítményű, mint a korábbi modell (jobb oldali ábra).

Az új szelep új lehetőségeket nyit meg vészhelyzeti üzemben a nyomáskövetelmények tekintetében, különösen az alacsony térfogatáramnál (0,4 liter/percig). Ezáltal a szelep nyitáskor az ún. „Limp home” funkcióban >700 bar rendszernyomást biztosít, csupán 0,4 liter/perc szivattyúteljesítménynél is. A nyitási nyomás igény szerint beállítható.