Go To Section

2016. Június szám

Előrelátó alkotás

Az aktuális hírlevél ismét az innováció és a műszaki előrelépés iránti elkötelezettségünket példázza. Központi fejlesztésünk és a telephelyek műszaki tervezői vásárlóink elvárásait és igényeit központi iránytűnek tekintik munkájukban.

De nem érjük be ennyivel. Néha olyan megoldásokat fejlesztünk ki, amelyeket most talán nem alkalmaznak, de a következő technológiai generációnak nagyon jól jönnek majd. Más esetben termékeinket olyan precíziós és teljesítmény-színvonalon fejlesztjük, amely vásárlók érdeklődésére tarthatnak számot, és amellyel új alkalmazások esetében érdeklődhetnek utánunk.

Sokféle piacon és alkalmazásban tevékenykedünk aktívan. Ennek előnye, hogy különféle jövőbeli technológiával foglalkozunk, amelyek a minket érintő ágazatokban kerülnek felhasználásra. Legyen szó a legújabb generációs dízeltechnológiáról, a nagynyomású közvetlen befecskendezéses benzinmotorokról, elektromos hajtásokról vagy niche alkalmazásokról a különböző ágazatokban, mindig van valami, amivel a Poppe + Potthoff hozzájárulhat az előrelépéshez.

Gyorsan változó és bizonytalan világunkban ez alapvető alkotórésze azon törekvéseinknek, hogy a vállalat jövőjét a következő generáció számára biztosítsuk. Együtt alakíthatjuk a trendeket és a fejlesztéseket, és megfelelő időben ismerjük fel az új lehetőségeket.

Élvezze a folyamatosan megjelenő újdonságokat!

Profil menete a vezetékinterfész területén. Balra az optimalizált kivitelezés, mellette jobbra a klasszikus kivitelezés a kerek profillal.

Új fejlesztések: Könnyűszerkezetes rail

Jelenleg két trend uralkodik a gépjárművekben lévő common rail rendszerek kivitelezésének területén. A nyomásnövelés akár 3.000 bar mértékre az égési folyamatok optimalizálásához, valamint a súlycsökkentés az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében.

Az alkatrészek súlyának csökkentéséhez egy új fejlesztés a Poppe + Potthoff könnyűszerkezetes railje. Ezzel pl. egy négy hengeres rail esetében 20 %-ot meghaladó súlymegtakarítás volt elérhető, az alkalmazás függvényében.

A kivitelezés FEM-mel való elemzése a rail enyhén magasabb igénybe vételét mutatja. Ez a megnövekedés azonban nem kritikus építési területeken tapasztalható. Rövid távon magas nyomású impulzusos ellenőrzéssel történő érvényesítés tervezett.

A tanulmányok kiindulási pontja egy magas szilárdságú, PP1100 acélcső 28 mm-es külső átmérővel. Ez az anyag kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, megfelelve a nyomás által támasztott legmagasabb követelményeknek is.

Kivitelezéstechnikailag ott takarítottak meg anyagot, ahol arra funkcionális tekintetben nem volt szükség. Ez különösen vonatkozik a vezetékinterfészek közötti terekre, de az elfordított részterületek interfészeire is.

Az interfészeken lévő, az injektor- és szivattyúvezetékekhez vezető, szilárdság szempontjából kritikus területek megtartották a magas nyomások esetén már bevált kontúrt. A tömítőkúp így egy 90°-os nyílással rendelkezik, csökkentett tömítési átmérővel.

Az optimalizált súlyú négy hengeres rail kivitelezése optikailag is kiemelkedő.

A rail végein interfészek találhatók a szenzorokhoz, valamint tartók a motorra való felszereléshez. Ennek során meg kellett tartani a már bevált külső átmérőt, megfelelve a nyomásszabályozó szelep csavarozásával szemben fennálló követelményeknek, ill. biztosítva a rail gyártásban való feldolgozásához szükséges feltétet.

Egy személygépjárműves alkalmazásban konkrétan a következő súlymegtakarítások érhetőek el a hagyományos technikával szemben:

Abszolút
súlymegtakarítás
Relatív
súlymegtakarítás
4 hengeres railG > 250 gX > 22 %
6 hengeres railG > 500 gX > 25 %

Összefoglalás: Az új könnyűszerkezetes elképzeléssel a Poppe + Potthoff sikeresen csökkentette a common rail-ek súlyát. Az ügyfelek számára azonban további előnyök is felmerülnek, mint például több építési tér és kompakt kivitelezés.

A Tube 2016 vásáron a Poppe + Potthoff széles körű szakmai profilt prezentált a csövek terén.

Szakértők a csövek terén: Tube 2016

Az április 4-től 8-ig tartó Wire & Tube immár a 15. alkalommal került megrendezésre, amikor a nemzetközi csőágazat képviselői Düsseldorfban összegyűltek. Összesen 69 500 szakember érkezett 130 országból, hogy tájékozódjon a kb. 2600 kiállító legújabb gépeiről, berendezéseiről és termékeiről.

„Vásárlóinknak nagyon fontos, hogy itt megjelenjünk. Aki számít, az ott van” – mondja Ferenczi Beáta, a Poppe + Potthoff ajkai gyárának értékesítési vezetője (Ajka, Magyarország). A vásári standon a látogatók figyelme a precíziós acélcsövekre, a nagynyomású vezetékekre és a tesztberendezésekre irányult.

Több mint 50 százalékkal több szakmai megbeszélésre került sor a 2014-es vásárhoz képest, aminek Thorsten Ellersiek, a csőüzem értékesítési vezetője különösen örült. „Sok érdeklődő keresett fel bennünket amiatt, mert a varratmentes acélcsöveken kívül most már hegesztett precíziós acélcsöveket is kínálunk 100 mm-es külső átmérőig.”


A megkeresések körülbelül fele az iparban és a gépgyártásban tevékenykedik. Új piaci szegmensek előtt nyitja meg a kaput az a nagyfokú rugalmasság és kiváló minőség, amelyet a Poppe + Potthoff nem csak az autóiparban vagy az innováció és az Industrie 4.0 terén bizonyított.

A Tube vásáron több mint 65%-os volt a nemzetközi vendégek aránya, amely eléggé nagy. Többek között az ázsiai vásárlók használták ki a vásárt a beszélgetésekre, például a befecskendező vezetékek alapanyagául szolgáló szálcsövekről vagy railekről, a minőség vizsgálatára alkalmas berendezésekről, valamint az anyagok és az alkatrészek nyomásállóságáról.

„Nagyon pozitív fogadtatásra talált az, hogy csoportként széles körű szakmai profilt prezentáltunk. Ez sokoldalú kapcsolódási pontokat teremt az új és meglévő kapcsolatok esetében, és egyedülállóan pozicionál bennünket” – nyilatkozott Stefan Dreyer, a Poppe + Potthoff Maschinenbau vezérigazgatója.

A Poppe + Potthoff egy kompakt impulzus tesztberendezést fejlesztett ki, amely olyan biztonsági kamrával van felszerelve, amely maximum 2000 bar impulzusig képes benzinnel tesztelni. Tetszőlegesen egy második kamrában egy időben olajjal, 10 Hz frekvencián lehet tesztelni.

Impulzus a benzin befecskendezéséhez

Az Otto-motoroknak mindig hatékonyabbaknak és tisztábbaknak kell lenniük. Ehhez fontos a közvetlen benzinbefecskendezés. Segít abban, hogy az üzemanyag-fogyasztást a hagyományos szívócsöves befecskendezéshez képest kb. 15 százalékkal csökkentse. A rendszerben lévő nyomás ezért jelentősen nagyobb.

Átfogó tesztekre van szükség ahhoz, hogy bizonyítsuk a közös nyomócsövek, a befecskendező csövek, az injektorok, a szivattyúk, valamint további fém és műanyag alkotóelemek benzinbefecskendezésre való tartós terhelhetőségét. Egy új impulzus tesztberendezéssel ez hatékonyan megvalósítható.

„A nyomásváltozási teszteket valósághűen benzinben, változó bio-etanol részaránnyal kell elvégezni” – mondta Johannes Montag, a Poppe + Potthoff Maschinenbau értékesítési vezetője. „Ekkor különleges óvintézkedéseket kell tenni, hogy ne keletkezzen robbanékony benzin-oxigén elegy.”

Johannes Montag, a Poppe + Potthoff Maschinenbau GmbH Nordhausen (Németország) értékesítési vezetője Stefan Dreyer vezérigazgatóval (balra) és Frank Baudler műszaki igazgatóval (jobbra).

A Poppe + Potthoff új impulzus tesztberendezése rendkívül kompakt. Nitrogénöblítéssel ellátott biztonsági kamrája révén veszélytelenül elvégezhetők a benzinnel a tesztek, továbbá tetszőlegesen egy második kamra is használható, külön tesztkörrel az olajjal való egyidejű nyomásváltozás-vizsgálathoz.

2 Hz és 10 Hz közötti impulzus-frekvencia esetén (nyomásegység szerint) a fém és műanyag alkotórészeket 2000 bar értékig validálni kell. Minden tesztfolyamat és adat a National Instruments LabVIEW alkalmazásaival kerül mérésre, megjelenítésre, tárolásra és exportálásra.

Tengelykapcsoló sorozatok nagyobb illesztési pontossággal

A lamellás precíziós tengelykapcsolók kiegyenlítik a tengelyeltolódásokat és torziósan rendkívül merevek. Az R+W további szériamodellekkel bővítette az LP-tengelykapcsolók családját, hogy pontosan illeszkedő és optimalizált tömegű megoldásokat kínáljon a különféle követelményekhez.

„Bővített portfóliónkkal a konstruktőrök nagyon precízen optimalizálhatják az erőátviteli berendezést” – mondta Sascha Markert, az R+W projektmérnöke. „Különleges gyártmányok használatának szükségessége nélkül a finom fokozatokkal ellátott LP-sorozattal előnyös tömeg és költség érhető el.”

Az R+W az eddigi hat helyett tizenkét féle méretben kínálja az egyszeres és kétszeres kardános lamellás precíziós LP1 és LP2 tengelykapcsolókat, illesztőrugós összeköttetéssel a 350 és 12 000 Nm közötti névleges forgatónyomatékokhoz.

Ezenkívül a kúpos rögzítőaggyal felszerelt modellek (LP3), valamint az API 610 szabvány szerinti (LPA) változatok illesztőrugós összeköttetéssel kaphatók. Az R+W a vásárló igényei szerint különleges kiviteleket gyárt, például eltérő teljes hosszúságokban.

Az R+W lamellás precíziós tengelykapcsolói kis méretűek és teljesen acélból készülnek a -30 és +280 Celsius fokos szélsőséges hőmérséklet-tartományhoz. Világszerte különféle rendszerben kerülnek felhasználásra, pl. tesztállomásokon, acélüzemekben, szállítóberendezésekben és szivattyúkban.

Az R+W bővítette a lamellás precíziós tengelykapcsolók szériáját. Az egyszeres és kétszeres kardános változatok mellett az API 610 szabvány szerinti változatok is kaphatók.