Go To Section

2015. Október szám

Dieselgate: Fokozódik a nyomás!

Dr. Christian Potthoff-Sewing (pénzügyi igazgató/elnök), Dipl. Ing. Rüdiger Faustmann (ügyvezető igazgató)

A VW-botrány nagyon egyértelművé tette a tényt: majdnem teljesen kimerítettük annak lehetőségét, hogy a belső égésű motor továbbfejlesztése további jelentős javulást hozzon az összes emissziós értékben. Ezenkívül kérdésessé vált, hogy az emisszió-ellenőrzéseknél a menetciklus egyáltalán kapcsolatban áll-e a valósággal.

A mostanában szóba került, valósághoz közelebbi emisszió-ellenőrzések mind a dízel-, mind pedig a benzinmotorok esetében a fejlesztési prioritások módosításához vezetnek. Azonban továbbra is fennáll annak szükségessége, hogy a nagy befecskendezési nyomással optimális égést érjünk el. Előfordulhat, hogy a kipufogógáz utókezelése nagyobb ráfordítást igényel majd, ezért a motorok költsége emelkedik.

A P+P erre az esetre jó pozícióban van. A közös nyomócsövek és a vezetékek üzletágban a csúcsnyomást illetően a P+P technológiailag élen jár. Ebben az üzletágban már most legalább 3000 bar nyomást szolgáltatunk. Az értékteremtési lánc összes jelentős folyamata megvan a P+P vállalatnál. A gépgyártás biztosítja a tesztállomásokat, amelyekkel ezek és más ide tartozó alkatrészek tesztelésre és validálásra kerülnek. Ha pedig módosításokra kerülne sor, akkor a legjobb helyzetben vagyunk ahhoz, hogy azokra rugalmasan tudjunk reagálni.

A P+P vállalat akkor is jó helyzetben van, ha a VW-botrány a dízelmotor jövőjét negatívan befolyásolja a kisebb személyautók esetében. Dízelkomponenseink legnagyobb részét a magasabb kategóriájú haszongépjárművekben és személyautókban használják. A dízelmotor ezen szegmensekben a jövőben is jelentősen hozzájárul a lehetőleg környezetbarát fejlesztéshez.

A legnagyobb precízióra való szakosodás a dízelmotoron kívüli piacokon is helyet biztosít számunkra. Együttműködünk a gáz- és hidrogénmotorok fejlesztésében. Az R+W teljesen más piacokon nagy sikerrel kecsegtet, és a csőgyár az első P+P leányvállalatként az ipar 4.0 irányába fejlődik.

Technológiailag egészen elől járunk a nagy precíziós fémfeldolgozásban. Rugalmasak és innovatívak vagyunk a meglévő és új piacokon – a P+P ezekre alapozva fog továbbfejlődni. Így kovácsolunk lehetőséget a válságból.

A Poppe + Potthoff belehúz

A gáz halmazállapotú üzemanyagok, például a földgáz, a biogáz és a hidrogén a hagyományos dízel és benzin környezetbarát és egyúttal költséghatékony alternatívája. A technológia és az infrastruktúra részben még kialakítás alatt van. Különösen a flottaüzemeltetők, valamint a teherautó- és buszgyártók mutatnak jelentős érdeklődést eziránt. Új rendszerek kiépítése mellett a meglévő közös nyomócsöves motorok átalakításáról is szól.

A vdi-Nachrichten portálon szereplő előnyök: A kedvezően szállítható földgázzal a MAN tanulmánya szerint 20-35 százalékkal csökkenthetők az üzemanyagköltségek a dízelhez viszonyítva. A Mercedes-Benz becslései szerint a CO2-kibocsátás 20 százalékkal kevesebb. A földgáz a Német Energiaügynökség (DENA) szerint majdnem 90%-kal kevesebb nitrogén-oxidot termel, szinte egyáltalán nem keletkeznek apró részecskék, valamint a hangkibocsátás esetében is előnyökkel jár.

A Poppe +Potthoff közös nyomócsöveket és nagy nyomású vezetékeket fejleszt a gáz- és hidrogénmotorokhoz.

Nagy nyomás alatt megbízható

A Poppe + Potthoff a gáz- és hidrogénmotorok komponenseinek kifejlesztésekor előnyre tesz szert a dízelmotorok terén szerzett sokéves tapasztalata révén, amelyekhez a vállalat az 1990-es évek óta közös nyomócsöves alrendszereket szállít. Vizsgálatok bizonyítják, hogy az ehhez felhasznált anyagok és formatervek a gázzal kapcsolatos alkalmazásokhoz is a leginkább megfelelők.

A Poppe + Potthoff komponenseinek felülete a nagyon illékony hidrogén esetében is teljesen tömítettnek bizonyult.

„Különösen a rendszerek szivárgások elleni tömítése a földgáz kisebb molekuláris felépítés miatt sokkal kritikusabb, mint a dízel üzemanyagoknál” – magyarázza Burkhard Harhoff, a Poppe + Potthoff mérnökségének vezetője. „Bebizonyítottuk, hogy felületeink a nagyon illékony hidrogén esetében is teljesen tömítettek, és akár 25-szöri újraszerelés esetén is biztonságosak és megbízhatók”.

Vizsgált prototípusok

A tesztsorozatokat a TÜV Saarland végezte. A Poppe + Potthoff komponensek esetében bebizonyosodott, hogy a közös nyomócső és a vezeték közötti felületek különösen nagyon alacsony hőmérsékleti értékeknél jóval a fagyáspont alatt jelentősen jobban teljesítenek, mint a klasszikus O-gyűrűs tömítésekkel felszerelt rendszerek. „Sűrített gázok esetében ez biztonsági szempontokból jelentős előnnyel jár” – magyarázza Harhoff.

Burkhard Harhoff, a Poppe + Potthoff GmbH mérnökségének vezetője

A Poppe + Potthoff az USA-beli, kanadai és európai vásárlóinak jelenleg 3 és 6 mm belső átmérőjű közös nyomócsöveket és vezetékeket szállít, amelyek 300 és 700 bar közötti gáznyomásra vannak tanúsítva. A Wertherben található technológiai központban minden prototípust átfogó teszteknek vetünk alá, az adatokat pedig értékelésre továbbítjuk a vásárlóknak. Hatékony sorozatgyártás a magyarországi Ajkán lévő üzemben valósítható meg.

A Poppe + Potthoff az „it’s OWL” technológiai hálózatban az élen jár: az intelligensen összekapcsolt mérés- és érzékeléstechnika révén lehetséges a csőgyártás folyamatos optimalizálása.

Csőgyártás 4.0

A Poppe + Potthoff az új „it’s OWL”: Intelligente Technische Systeme OstWestfalenLippe (Intelligens Műszaki Rendszerek – Ost-Westfalen-Lippe) csúcsklaszter új partnere. A Wertherben található üzemben a precíziós acélcsövekhez használt húzógépet mérés- és vezérléstechnikailag a legmodernebb állapotra újítjuk fel. A referenciaprojekt az „intelligens gyár” alapjait fekteti le, amely nagymértékben automatizált, egyúttal rendkívül rugalmas, ügyfélspecifikus gyártást tesz lehetővé.

2015. szeptember 8-án a projektpartnerek hivatalos indítás céljából találkoztak. A Fraunhofer Institut für Produktionstechnologie (IPT) és a Heinz Nixdorf Institut der Universität Paderborn mechatronikai, automatizálási és vezérléstechnikai szakemberei a Poppe + Potthoff egy, a precíziós acélcsövek gyártására használt gyártósorát intelligensen összekapcsolt mérés- és érzékeléstechnikával teszik jövőképessé: ez az Ipar 4.0.

Ezután folyamatosan átfogó folyamat- és minőségadatokat gyűjtünk, elemzünk, valamint statisztikai modelleket és szabályokat alakítunk ki, amelyek kvázi online vezérlést tesznek lehetővé. „A folyamatbiztonság, a termelékenység és a termékminőség ezen rendszer segítségével nem csak optimalizálható, hanem az innováció alapját is megteremti” – nyilatkozott magabiztosan Bengt-Henning Maas, a Poppe + Potthoff Präzisionsstahlrohre GmbH vezérigazgatója.

A projektfázis főbb pontjainak sematikus folyamatábrája.

Sokoldalú prototípusok

Itt születnek a jövő autóipari komponensei: A Poppe + Potthoff a wertheri székhelyén található technológiai központban egyesíti a következő termékgenerációk fejlesztését. „Itt évente 300-500 prototípusváltozatot fejlesztünk, készítünk és tesztelünk vásárlóinknak, amelyeket kis darabszámban tesztelünk, majd egy-két év múlva sorozatgyártásra kerül sor” – magyarázza Norbert Retzlaff, a prototípuskészítés vezetője.

Norbert Retzlaff, a prototípuskészítés vezetője és Michael Rieger helyettes és mester.


Formatervezési és mérnök szakértőink, szakmunkásaink és tesztmérnökeink itt együttműködve rajzokból és specifikációkból néhány nap alatt használható termékeket készítenek. A Poppe + Potthoff gyakran már az első értekezleten képes prezentálni új közös nyomócsöveket, nagynyomású vezetékeket és sok összetett, nagy precíziós forgóalkatrészt (például nyomáskorlátozó szelepek) – a vásárlók nagyra értékelik a rugalmasságot és a gyorsaságot.

Átlátható, világos és tiszta. Így néz ki belülről a prototípuskészítés.

A központi minőségi laboratórium körül a technológiai központban az értékteremtési lánc minden folyamata látható – a legmodernebb CAD- és FEM-programok segítségével megvalósuló felépítéstől kezdve a sorozatközeli gépek precíz fémmegmunkálásán át az autofrettázsig. A vásárlók betekinthetnek az idevágó munkalépésekbe, és nagyon korai stádiumban minősített mérési és validálási jelentéseket kapnak.

A méretek mellett a keménységet, a felület keménységét és a komponensek kontúrjait is pontosan mérjük. Emellett hajlítás- és vibrációs teszteket, valamint dinamikus nyomásvizsgálatokat végzünk, pl. impulzus nyomásellenőrzést 6000 bar vagy szakítási nyomásellenőrzést 12 000 bar értékig.

25 év: Az R+W „DRIVE”-val ünnepel

A hajtóelemek R+W részlege vevőorientált kreativitással és lelkesedéssel csupán két és fél évtized alatt nőtte ki magát kezdő vállalkozásból precíziós és strapabíró tengelykapcsolók világszerte élenjáró gyártójává. Rendkívül szakosodott vásárlók elvárásai révén sok piacon és ágazatban gyökeret eresztettünk: a R+W manapság több mint 50 országban közvetlenül működik együtt a vásárlókkal; a kb. 200 munkatárs fele Németországon kívül dolgozik.

A Poppe + Potthoff vállalatcsoport tagjainak 2011 óta fő területét a szervóhajtás-technika képezi, amely az ipari robotok rendkívül dinamikus és precíz mozgását teszi lehetővé. Az átvinni kívánt forgatónyomatékot itt folyamatosan növeljük.

A 0,5 és 25 000 Nm tartományban használt precíziós tengelykapcsolók mellett az R+W strapabíró tengelykapcsolókkal bővítette kínálatát, jelenleg 348 000 Nm forgatónyomatékig.

Mindegy, hogy a hajó- vagy gépgyártásban, a szállítás- vagy orvostechnikai ágazatban, a szélerőt hasznosító vagy automatizálási berendezések területén: az R+W hajtóelemei sok alkalmazásban gondoskodnak a megbízható és biztos erőátvitelről. „A fém tengelykapcsolók területén ma a piac éllovasai vagyunk” – mondja Frank Kronmüller vállalati képviselő. Az R+W október 17-én Klingenbergben kulináris világutazással ünnepli évfordulóját, és az első 25 év után is a teljes „DRIVE” révén emelkedik ki: dinamikus (dynamic), megbízható (reliable), innovatív (innovative), sokoldalú (versatile).