Go To Section

TECHNOLÓGIAI KÖZPONT

TECHNOLÓGIAI KÖZPONT

A Poppe + Potthoff technológiai központjában található a prototípus-gyártás a common rail alkalmazásokhoz, a dízelbefecskendező vezetékekhez és a magas precíziós alkatrészekhez az egész világon lévő autógyártási ügyfelek igényeihez.

Itt találhatók a dizájn - és gépészeti specialisták és itt futnak össze a Poppe + Potthoff fejlesztési folyamatainak szálai is. A teljes gyártási folyamat, a common railektől a magas nyomású vezetékeken, nyomáshatároló szelepeken keresztül a nyomócső csonkokig mind a technológiai központban történik:

Konstrukció:

Az termékek az ügyfél építményterére vonatkozó adatok függvényében kerülnek megtervezésre. A Poppe + Potthoff ehhez modern CAD és FEM programokat használ.

Prototípusok:

A mérnöki csapat 3D modellek alapján szerkeszti a műszaki ábrákat. Ezek alapján készülnek a minták a prototípusgyártás során szériagyártó berendezéseken. A minták gyakran néhány napon belül az ügyfél rendelkezésére bocsáthatók. A modern felszereltségű mérőlaboratóriumnak köszönhetően számos jellemző előzetes megállapítására, már a korai stádiumban is lehetőség nyílik.

Validálás:

Az első minták a saját tesztlaboratóriumban kerülnek bevizsgálásra. A P+P csapat gyakran az ügyfél motorjain végzi el az alapos vizsgálatot. Így történik például a magas nyomású impulzusok vizsgálata is. A cég saját birtokában impulzusellenőrző berendezések (6.000 bar értékig) és statisztikai, ill. dinamikai tesztelőberendezések állnak rendelkezésére a hasítónyomás vizsgálópadokhoz (12.000 bar értékig). A kilengési vizsgálatok mind a  cégen belül, mind az ügyfélnél elvégzésre kerülnek.

A teszteket és vizsgálatokat dokumentálják és azok átadásra kerülnek az ügyfélnek érvényesítési és mérési beszámolók formájában. Az első minták a saját tesztlaboratóriumban kerülnek